Logo White Small

Τι ετοιμάζει για φέτος το TEDxUniversityofMacedonia;

[:EL]To  TEDxUniversityofMacedonia 2016 είναι πλέον κάτι λιγότερο από δύο μήνες μακριά. Η ομάδα του TEDxUoM2016 εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να προσφέρει στην Θεσσαλονίκη, στις 5 Νοεμβρίου, μια ακόμη αυθεντική και ενδιαφέρουσα TED εμπειρία. Ενώ οι προεργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, έχετε γνωρίσει μονάχα τα Pre-Event Carousel, Refresh και Urban Canvas SKG. Τι μπορείτε όμως να περιμένετε για την συνέχεια;

θεατές, Urban Canvas SKG
Το πιο πρόσφατο Event του TEDxUniversityofMacedonia, δεν ήταν άλλο από το Urban Canvas SKG! Οι θεατές του είχαν την ευκαιρία να έχουν μια πρώτη αίσθηση για του τι εστί TEDx!

Το φετινό θέμα έχει αποφασισθεί προ πολλού, καθώς η ομάδα ομόφωνα το έχει ψηφίσει μήνες πριν. Ήταν αυτή του η πολυπλοκότητα, αυτή η ευκαιρία για τροφή για σκέψη που έδινε στον καθένα, το αίνιγμα που δημιουργούσε σε όποιον και εάν το άκουσε, που εν τέλει γοήτευσε τους πάντες. Σαφώς και θα προκαλέσει και σε εσάς παρόμοιες σκέψεις, καθώς ο συνδυασμός των δύο εννοιών που δημιουργούν το θέμα για φέτος, είναι βέβαιο πως θα σας γεννήσουν παρεμφερείς αντιδράσεις!

Φυσικά, δεν είναι μόνο το θέμα που θα σας προκαλέσει να σκεφτείτε, μα και οι ομιλίες! Φέτος η ποικιλομορφία των ομιλητών είναι στο απόγειό της, καθώς υπάρχουν ειδικοί, ερασιτέχνες ή και νεοεισερχόμενοι. Όλοι τους έχουν μια τρομερή και διαφορετική ιδέα να διαδώσουν, όμως σε θεματολογίες που διαφέρουν εντελώς η μια από την άλλη. Η αρχιτεκτονική, η μουσική, η επιχειρηματικότητα και οι ανθρώπινες γλώσσες είναι απλά λίγα από τα “mainstream” θέματα που θα ακουστούν για φέτος. Έγινε προσπάθεια να συμπεριληφθούν και θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι το προσφυγικό, το περιβάλλον και το virtual reality, ενώ υπάρχουν ακόμη και μερικές άλλες θεματολογίες που πρόκειται πραγματικά να σας εκπλήξουν. Όλα αυτά, θα συνοδευτούν και από το κατάλληλο entertainment μα και τα κατάλληλα workshops.

Όσο για το χώρο που θα γίνουν όλα αυτά; Είναι στην Θεσσαλονίκη, αλλά είναι πασίγνωστος στα Βαλκάνια για την μοναδικότητά του. Ένα μέρος παρατήρησης, σκέψης και καινοτομίας. Με λίγα λόγια, το πιο ταιριαστό με το πνεύμα του TEDx venue, που μπορούσαμε να βρούμε!

Η επόμενη δράση της ομάδας, θα είναι το περίπτερο που θα διατηρήσει και φέτος στην ΔΕΘ. Από τις 10 έως της 18 Σεπτεμβρίου, το κόκκινο stand θα είναι γεμάτο εθελοντές που θα περιμένουν να σας γνωρίσουν! Περάστε για να μάθετε νέα μας, να συνομιλήσετε μαζί με το team, να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας και για να μάθετε λίγο καλύτερα τι είναι πραγματικά αυτό το TEDx που ακούτε όλη την ώρα. Και όλο από κάτι μπορεί να βγείτε κερδισμένοι!

ΔΕΘ TEDxUniversityofMacedonia
Την περασμένη χρονιά, βγαίνοντας μια σέλφι/φωτογραφία με το X, παίρνατε μέρος στον διαγωνισμό για 2 δωρεάν προσκλήσεις για το main event. Φέτος θα συμβεί κάτι αντίστοιχο!

Για την ώρα, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει αρμονικά το φετινό event, αναμένεται να αποκαλυφθεί αργά και σταθερά. Οι μέρες αναμονής λιγοστεύουν, για αυτό μείνετε συντονισμένοι. Η συνέχεια αναμένεται κάτι παραπάνω από καυτή!

 [:]

• More Articles

νανοτεχνολογία
Επιστήμη

Η συμβολή της νανοτεχνολογίας στην ανθρώπινη ζωή-Συνέντευξη με τον Χρήστο Γεωργιλά

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει επιφέρει αξιοσημείωτες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής. Από την καθημερινότητά μας μέχρι τις νέες

Διάβασε Περισσότερα »
Άρθρα

Εkkremés: Aνακάλυψε το θέμα του TedxUniversityofMacedonia 2022 και ψάξε το δικό σου κέντρο ισορροποίας

Εκκρεμές. Εκεί που οι δυνάμεις μιας ταλάντωσης αλληλοεξουδετερώνονται και επέρχεται η θέση ισορροπίας. Πόσες φορές, ως άνθρωποι, έχουμε διχαστεί ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές, απόψεις, κατευθύνσεις

Διάβασε Περισσότερα »
Ρομποτική
Άρθρα

Η ρομποτική ως νέο εργαλείο στη σύγχρονη εκπαίδευση-Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Πανταζίδη

Η ρομποτική αποτελεί έναν επιστημονικό κλάδο που γνωρίζει αυξανόμενο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δεν προκαλεί εντύπωση σε όσους γνωρίζουν για αυτόν. Εκτός από

Διάβασε Περισσότερα »