[:EL]Έρχεται εκείνη η ώρα που τελειώνει. Δεν έχει σημασία αν το ήξερες ή όχι. Δεν έχει σημασία αν το περίμενες. Το μόνο που μετράει είναι ότι τελείωσε!
Από δω και πέρα απλά μαθαίνεις να ζεις χωρίς τον άλλον. Μαθαίνεις να περνάς την καθημερινότητά σου χωρίς το άτομο που κάποτε το χαμόγελό σου, η ευτυχία σου ήταν άμεσα εξαρτώμενο από την ύπαρξή του. Αναγκάζεσαι να πατήσεις γερά στα πόδια σου, να μάθεις μια άλλη πλευρά του ίδιου σου του εαυτού. Σε μια από τις πιο αδύνατες στιγμές της μέχρι τώρα ζωής σου, οφείλεις να είσαι όσο γίνεται πιο δυνατός. Όχι για να κερδίσεις εντυπώσεις ούτε και για να αποδείξεις στον άλλον ότι “εντάξει μωρέ και τι έγινε, πάμε γι’άλλα”… Όχι φίλε ,δεν πάμε για τίποτα άλλο.
Για να προχωρήσεις πρέπει πρώτα να τα βρεις με σένα, να νιώσεις εσύ στ’αλήθεια καλά μ’ότι έχει γίνει μέσα σου. Μη βιαστείς. Οι άνθρωποι και πάνω απ’όλα οι αναμνήσεις δε διαγράφονται – ακόμα κι αν το θέλεις. Τις αναμνήσεις θα κάνεις καιρό να τις χωνέψεις και τους ανθρώπους… απλά μαθαίνεις καλώς ή κακώς να ζεις χωρίς αυτούς. Μη βιαστείς να ξανακυνηγήσεις την ευτυχία, γιατί αν το κάνεις θα αποτύχεις, εκεί που πας να ανέβεις θα ξαναπέσεις απότομα στο κενό.
Χαμογέλα κάθε μέρα σταδιακά και περισσότερο. Βγες από το σπίτι σου και κάνε πράγματα που είχες μέχρι τώρα σκεφτεί. Ζήσε για σένα κι ας ακούγεται εγωιστικό, αν και προσωπικά δε νομίζω πως είναι. Κατάλαβε ότι όποιος δεν είναι δίπλα σου δεν πάλεψε να είναι. Όποιος δεν παλεύει για τον άλλον, δεν του αξίζει να ναι δίπλα του. Τέλος να θυμάσαι, ο χαρακτήρας σου και το ήθος σου δε φαίνονται όταν στη ζωή σού έρχονται όλα εύκολα και ανώδυνα, μα όταν παλεύεις για κάθε τι που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και νομίζεις ότι θα σε κάνει ευτυχισμένο.
Μετά από κάθε βροχή βγαίνει το ουράνιο τόξο. Μετά από κάθε αποτυχία έρχεται η επιτυχία. Μετά από κάθε δάκρυ έρχεται το χαμόγελο.
Μα για να έρθουν αυτά, πρέπει να παλέψεις, να τα διεκδικήσεις, να πατήσεις στα πόδια σου και να καταλάβεις ότι η ευτυχία σου εξαρτάται πρώτα πρώτα από σένα τον ίδιο και μετά απ’οτιδήποτε άλλο. Αυτό να το θυμάσαι για κάθε αποτυχία της ζωής σου. Κάθε τι που σε πληγώνει. Μην αφήνεις κακές σκέψεις να μπαίνουν στο μυαλό σου. Κράτα τις ιδέες σου σταθερές, ζήσε όπως ξέρεις, και οι καλύτερες μέρες θα έρθουν σύντομα.
Την ευθύνη για τις πληροφορίες και τις απόψεις που εκφράζονται φέρει ο συγγραφέας.[:]