Logo White Small

Η δύναμη σου, εσύ!

[:EL]Έρχεται εκείνη η ώρα που τελειώνει. Δεν έχει σημασία αν το ήξερες ή όχι. Δεν έχει σημασία αν το περίμενες. Το μόνο που μετράει είναι ότι τελείωσε!

Από δω και πέρα απλά μαθαίνεις να ζεις χωρίς τον άλλον. Μαθαίνεις να περνάς την καθημερινότητά σου χωρίς το άτομο που κάποτε το χαμόγελό σου, η ευτυχία σου ήταν άμεσα εξαρτώμενο από την ύπαρξή του. Αναγκάζεσαι να πατήσεις γερά στα πόδια σου, να μάθεις μια άλλη πλευρά του ίδιου σου του εαυτού. Σε μια από τις πιο αδύνατες στιγμές της μέχρι τώρα ζωής σου, οφείλεις να είσαι όσο γίνεται πιο δυνατός. Όχι για να κερδίσεις εντυπώσεις ούτε και για να αποδείξεις στον άλλον ότι “εντάξει μωρέ και τι έγινε, πάμε γι’άλλα”… Όχι φίλε ,δεν πάμε για τίποτα άλλο.

Για να προχωρήσεις πρέπει πρώτα να τα βρεις με σένα, να νιώσεις εσύ στ’αλήθεια καλά μ’ότι έχει γίνει μέσα σου. Μη βιαστείς. Οι άνθρωποι και πάνω απ’όλα οι αναμνήσεις δε διαγράφονται – ακόμα κι αν το θέλεις. Τις αναμνήσεις θα κάνεις καιρό να τις χωνέψεις και τους ανθρώπους… απλά μαθαίνεις καλώς ή κακώς να ζεις χωρίς αυτούς. Μη βιαστείς να ξανακυνηγήσεις την ευτυχία, γιατί αν το κάνεις θα αποτύχεις, εκεί που πας να ανέβεις θα ξαναπέσεις απότομα στο κενό.

Χαμογέλα κάθε μέρα σταδιακά και περισσότερο. Βγες από το σπίτι σου και κάνε πράγματα που είχες μέχρι τώρα σκεφτεί. Ζήσε για σένα κι ας ακούγεται εγωιστικό, αν και προσωπικά δε νομίζω πως είναι. Κατάλαβε ότι όποιος δεν είναι δίπλα σου δεν πάλεψε να είναι. Όποιος δεν παλεύει για τον άλλον, δεν του αξίζει να ναι δίπλα του. Τέλος να θυμάσαι, ο χαρακτήρας σου και το ήθος σου δε φαίνονται όταν στη ζωή σού έρχονται όλα εύκολα και ανώδυνα, μα όταν παλεύεις για κάθε τι που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και νομίζεις ότι θα σε κάνει ευτυχισμένο.

Μετά από κάθε βροχή βγαίνει το ουράνιο τόξο. Μετά από κάθε αποτυχία έρχεται η επιτυχία. Μετά από κάθε δάκρυ έρχεται το χαμόγελο.

Μα για να έρθουν αυτά, πρέπει να παλέψεις, να τα διεκδικήσεις, να πατήσεις στα πόδια σου και να καταλάβεις ότι η ευτυχία σου εξαρτάται πρώτα πρώτα από σένα τον ίδιο και μετά απ’οτιδήποτε άλλο. Αυτό να το θυμάσαι για κάθε αποτυχία της ζωής σου. Κάθε τι που σε πληγώνει. Μην αφήνεις κακές σκέψεις να μπαίνουν στο μυαλό σου. Κράτα τις ιδέες σου σταθερές, ζήσε όπως ξέρεις, και οι καλύτερες μέρες θα έρθουν σύντομα.


Την ευθύνη για τις πληροφορίες και τις απόψεις που εκφράζονται φέρει ο συγγραφέας.[:]

• More Articles

νανοτεχνολογία
Επιστήμη

Η συμβολή της νανοτεχνολογίας στην ανθρώπινη ζωή-Συνέντευξη με τον Χρήστο Γεωργιλά

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει επιφέρει αξιοσημείωτες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής. Από την καθημερινότητά μας μέχρι τις νέες

Διάβασε Περισσότερα »
Άρθρα

Εkkremés: Aνακάλυψε το θέμα του TedxUniversityofMacedonia 2022 και ψάξε το δικό σου κέντρο ισορροποίας

Εκκρεμές. Εκεί που οι δυνάμεις μιας ταλάντωσης αλληλοεξουδετερώνονται και επέρχεται η θέση ισορροπίας. Πόσες φορές, ως άνθρωποι, έχουμε διχαστεί ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές, απόψεις, κατευθύνσεις

Διάβασε Περισσότερα »
Ρομποτική
Άρθρα

Η ρομποτική ως νέο εργαλείο στη σύγχρονη εκπαίδευση-Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Πανταζίδη

Η ρομποτική αποτελεί έναν επιστημονικό κλάδο που γνωρίζει αυξανόμενο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δεν προκαλεί εντύπωση σε όσους γνωρίζουν για αυτόν. Εκτός από

Διάβασε Περισσότερα »