Logo White Small

Ποιες είναι οι ομιλίες του TEDxUoM με τις περισσότερες προβολές μέχρι και σήμερα;

[:EL]

Το αμείωτο πάθος για δημιουργία και νέες ιδέες οδήγησε όλους εμάς, να φέρουμε κοντά στο κοινό μας, φοιτητικό και μη, ιδέες-ομιλίες που αξίζει να διαδοθούν. Στη πορεία του χρόνου, κάποιες αυτές ξεχώρισαν και διαδόθηκαν πολύ πιο γρήγορα από οτι και εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί!
Ακολουθεί το top five των ομιλιών που έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες προβολές, μέχρι και σήμερα!

5. Philip Hyldgaard – It takes inexperience to change the world

Ξεκινάμε αντίστροφα και στη πέμπτη θέση βρίσκεται ο Philip Hyldgaard, ένας από τους παγκόσμιους εκπροσώπους της ΜΚΟ Α21, της διεθνούς οργάνωσης που μάχεται εναντίον της εμπορίας ανθρώπων. Ο Philip σε ηλικία μόλις 23 χρονών, μετακόμισε στην Ελλάδα και άνοιξε το πρώτο καταφύγιο της οργάνωσης. Στη συνέχεια δημιούργησε την ελληνική, συνεχή γραμμή στήριξης των θυμάτων της εμπορίας σαρκός.

4. Paroula Naskou Perraki – Τολμάω να ενεργώ

Η Παρούλα-Νάσκου Περράκη διετέλεσε καθηγήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι γνωστή για το ανιδιοτελές έργο που προσέφερε απλόχερα στους φοιτητές όλων των τμημάτων και στην οικοδόμηση και διεξαγωγή παγκόσμιων συνεδρίων (MUN,Moot Court Competitions) στο τομέα του Διεθνούς Δικαίου.

  3. Milenko Pilic – How to beat the “lost generation” destiny

“Γιατί τόσοι νέοι άνθρωποι χάνουν την δημιουργική τους ενέργεια και παραμένουν χωρίς εργασία στην εποχή και των απεριόριστων δυνατοτήτων;” Το παραπάνω ερώτημα αποτέλεσε τη κινητήρια δύναμη για το Milenko Pilic, ο οποίος και στη συνέχεια, αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που του δινόταν για να ταξιδέψει σε πάνω από 21 χώρες με μηδενικά έξοδα κάθε φορά. Οι εμπειρίες που συγκέντρωσε τον οδήγησαν στη δημιουργία της δικιάς του πλατφόρμας ευκαιριών για νέους ανθρώπους.

 2.  Katerina Bakogianni – Μπορούμε να γίνουμε αυτό που ονειρευόμαστε;

Η Κατερίνα Μπακογιάννη σπούδασε δημοσιογραφία στις ΗΠΑ με σκοπό να καταγράψει μεγάλες, ιστορικές στιγμές που έμελλαν να αλλάξουν κόσμο. Η επαγγελματική της διαδρομή την οδήγησε, όμως, στην αναζήτηση όλων εκείνων των ανθρώπων που συχνά κρύβονται πίσω από τα γεγονότα. Μέσα από τη παρακάτω κινητήρια ομιλία, η Κατερίνα Μπακογιάννη προσπαθεί να εμπνεύσει όλους εμάς που μπήκαμε στο πειρασμό να ακούσουμε την ιστορία της. Και αυτό φαίνεται να το καταφέρνει, αφού η ομιλία της έχει συγκεντρώσει πάνω από 22.000 προβολές!

1.Vivien Cumming – Where did sex come from?

Στη πρώτη θέση με σχεδόν 30.000 προβολές βρίσκεται η ομιλία της Dr. Vivien Cumming. Η Vivien ανακαλεί τα δισεκατομμύρια χρόνια της γήινης ιστορίας, ώστε να κατανοήσει την σημασία της ύπαρξής μας. Γιατί βρίσκονται εδώ οι άνθρωποι και γιατί κάνουν ότι κάνουν. Συγκεκριμένα, η Vivien εξερευνά την επιστημονική προέλευση της σεξουαλικής αναπαραγωγής και τα εξελικτικά βήματα που οδήγησαν στο σεξ όπως το γνωρίζουμε.

 

Σημαντική υποσημείωση! Το παρόν άρθρο αναμένεται να ανανεώνεται διαρκώς τα επόμενα χρόνια, αφού νέοι άνθρωποι και νέες ιδέες βρίσκονται κάθε χρόνο στη σκηνή του TEDxUniversityofMacedonia!

 [:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!