Logo White Small

Τι ετοιμάζει για φέτος το TEDxUniversityofMacedonia; (Part 2)

[:EL] 

Οι αποκαλύψεις τον περασμένο μήνα πέφτουν βροχή, και όπως είναι φυσικό αναμένονται ακόμη περισσότερες. Το event έρχεται σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα και για αυτό η αγωνία για όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του puzzle κορυφώνεται. Τι έχουμε ουσιαστικά δει μέχρι τώρα, και τι αναμένουμε για την συνέχεια;

Πρώτο και σημαντικότερο, ανακοινώθηκε το φετινό θέμα, που ακούει στο όνομα Gravity of Thoughts. Συνδυάζοντας 2 πολύ γνωστές έννοιες της καθημερινότητάς μας, θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία για προβληματισμό, για το πως οι σκέψεις γίνονται αποδεκτές από εμάς και από τους υπολοίπους.  Το θέμα αναμείχθηκε εύκολα με όλες τις υπόλοιπες ομιλίες, performances και workshops, και αυτό είναι κάτι που θα το δείτε τις επόμενες μέρες.

Φυσικά ένα τέτοιο θέμα θα έπρεπε να συνοδευτεί από τον κατάλληλο χώρο, logo και website. Το Noesis κρίθηκε εξ αρχής πως ήταν ο καταλληλότερος χώρος για το που θα λάβει χώρα ένα τέτοιου είδους event, λόγω της ιδιότητάς του σαν τον κυριότερο επιστημονικό χώρο και έναν από τους καλύτερους χώρους ιδεών της πόλης. Το Logo εφάρμοσε υπέροχα το σκεπτικό του θέματος, μιας και εκλαμβάνεται διαφορετικά από τον καθένα, είτε ως εγκέφαλο που εκπνέει και αναπνέει ιδέες, είτε ως ένα σύννεφο, είτε αυτό που εσάς ξεχωριστά σας θυμίζει! Σίγουρα ενέπνευσε στο στήσιμο του νέου μας website, που περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτόν που θέλει να παρευρεθεί στο Gravity Of Thoughts!

Τι πρέπει να περιμένετε για την συνέχεια; Ουσιαστικά, όλα τα υπόλοιπα! Προσωρινά έχει ανακοινωθεί ένα μικρό κομμάτι του event, όπως οι 6 δυνατές ομιλίες που μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη καρτέλα του site, ενώ η αγορά των εισιτηρίων ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα μέσω του EventBrite. Δυστυχώς τα εισιτήρια για το live έχουν τελειώσει, αλλά έχετε την ευκαιρία να κλείσετε δωρεάν το δικό σας εισητήριο live streaming, για να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες και τα performance στην μεγαλύτερη αίθουσα των Βαλκανίων, και να συμμετάσχετε κανονικά στα περισσότερα workshop στα διαλείμματα στο Noesis! Στην συνέχεια αναμένεται να ακούσετε για τις υπόλοιπες ομιλίες, σε θέματα όπως η μουσική, οι γλώσσες, η πυρηνική φυσική, το digital marketing και το virtual reality.

Αυτό που πρέπει επίσης να θυμάστε πως εκτός από τις ομιλίες, υπάρχουν και τα performance. Θα έχουν να κάνουν σχέση με την μουσική; Με την τεχνολογία; Με το θέατρο; Με κάτι εντελώς διαφορετικό; Ή μήπως θα είναι ένα συνδυασμός των παραπάνω;

Μιλώντας για performance, ποιά είναι άραγε και ο κύριος ή η κύρια performer; Μιλάμε φυσικά για τον παρουσιαστή του event μας. Είναι ένα πρόσωπο της πόλης μας, μα και συνάμα τόσο πολυταξιδεμένο, που θα σας κάνει να γελάσετε, να ξαφνιαστείτε και να αναρωτηθείτε. Είναι ένα πρόσωπο επίσης, γνωστό για τις ξεναγήσεις του σε μουσικά ταξίδια στην πόλη. Σε ποιόν αναφερόμαστε; Θα μάθετε σε λίγες μέρες!

Σημαντικά επίσης είναι και τα workshop, που έχουν ανακοινωθεί κατά το ήμισυ μέσω του TEDxUniversityofMacedonia Blog. Έχοντας ως κύριο σκοπό να σας ενεργοποιήσουν και να προσθέσουν περαιτέρω στην εμπειρία σας από το event, θα τα δείτε διάσπαρτα στον χώρο του Noesis στα διαλείμματα. Θα υπάρχουν αρκετά για να διαλέξετε, και αρκετός χρόνος ανάμεσα στα sessions για να επισκεφθείτε τα περισσότερα.

Για την ώρα, γνωρίζετε όσα πρέπει να ξέρετε. Εάν έχετε κάποια ερώτηση, μπορείτε να διαβάσετε τις συχνές ερωτήσεις για το TEDxUniversityofMacedonia 2016 ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερα. Ακολουθήστε μας στα Social Media και ενημερωθείτε μέσω του blog για νεότερα, και περάστε από σήμερα Τρίτη 18/10 στο TeamFair, για να γνωρίσετε την ομάδα μας καλύτερα. For more, Stay tuned!

 [:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!