Logo White Small

Pre-event: Βόλτα με το Carousel της σκέψης

[:EL]To TEDxUniversityofMacedonia ανοίγει για ακόμα μια φορά τις πύλες του, με το πρώτο pre-event της χρονιάς, το Carousel στις 28 Μάιου και ώρα 5 μ.μ! Το όνομα του event φανερώνει και την ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει την ομάδα που το επέλεξε. Η TEDx-ομάδα «ξαναχτυπά» και φέτος ενωμένη αλλά και ανανεωμένη με νέο αίμα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η καινοτομία θέλει αλλαγή!

Άραγε τι έρχεται στο μυαλό σας, όταν ακούτε τη λέξη Carousel; Προσωπικά το σκέφτομαι ως κάτι όμορφο, παιδικό, συνδεδεμένο σίγουρα με θετικές αναμνήσεις. Αλλά σίγουρα καταλληλότεροι για να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση είναι η Ελένη Θωμλούδη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του TEDxUniversityofMacedonia και ο Chatsik Kasapian, ο Agenda Manager που διοργάνωσαν το event!

Υπό την μουσική συνοδεία του τμήματος μουσικής του ΠΑ.ΜΑΚ. η Ελένη και ο Chatsik μας είπαν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το pre-event του Σαββάτου!

Γιατί λοιπόν επιλέχθηκε αυτό το όνομα για το πρώτο preevent του TEDx?

Ελένη:  Όταν ακούς την λέξη Carousel  σου έρχεται το μυαλό το παιχνίδι, κάτι που σε διασκεδάζει και σου ξυπνάει αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια .Έτσι και το event  ευελπιστούμε να κινητοποιήσει τον κόσμο, ώστε να συνδέσει τις ομιλίες με προσωπικά βιώματα . Να συνδυάσει δηλαδή την σκέψη με την διασκέδαση.

Chatsik : Το όνομα δείχνει τον κύκλο που κάνει το Carousel. Όπως το Carousel γυρίζει σου δίνει την δυνατότητα μιας διαφορετικής οπτικής, ολοκληρώνοντας όμως τον κύκλο των 360ο μοιρών! Το event μας χωρίζεται σε 4 θεματικές, 4 διαφορετικές οπτικές γωνίες που συνδέονται μεταξύ τους, δίνοντας το κίνητρο για την εξαγωγή ολοκληρωμένου συμπεράσματος, μιας στροφής 360ο μοιρών!

Ποιος είναι ο στόχος που γίνεται το preevent?

Chatsik και Ελένη: Το pre-event διοργανώνεται στον χώρο του ΠΑ.ΜΑΚ., γιατί αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες που στηρίζουν το TEDx. To TEDx χρειάζεται την στήριξη και την συνεργασία με τις άλλες ομάδες του πανεπιστημίου, όπως την περιβαλλοντική ομάδα και το Μ.Ε.Τ. Το pre-event ουσιαστικά είναι ένα ανοιχτό «κάλεσμα» της ομάδας μας προς τους απανταχού φοιτητές και όχι μόνο! Θέλουμε να κάνουμε το TEDx γνωστό στο ευρύ κοινό, ώστε να το παρακολουθεί, να μας γνωρίσει και να συμμετέχει στην προσπάθεια μας!

Ποιες είναι και πως επιλέχθηκαν οι 4 θεματικές;

Ελένη και Chatsik : Όσοι παρακολουθήσουν το event θα χωριστούν σε ομάδες και με ορισμένη σειρά θα μεταφέρονται από αίθουσα σε αίθουσα για να δουν τις ομιλίες. Οι θεματικές είναι 4 όπως και οι αίθουσες, η παραμονή σε κάθε αίθουσα είναι 12 λεπτά. Οι θεματικές είναι: Rights/Δικαιώματα,  Education/Εκπαίδευση, Motivation/Κινητοποίηση και Technology/Τεχνολογία. Η τεχνολογία και η εκπαίδευση επιλέχθηκαν γιατί είναι και οι βασικές έννοιες του TED ενώ η γνώση των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ορθή χρήση των άλλων θεματικών. Τέλος, η κινητοποίηση είναι ο αυτοσκοπός έτσι ώστε ο καθένας να εφαρμόσει «το μάθημα» που έλαβε στην καθημερινή του ζωή.

Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν πρέπει κανείς να χάσει το preevent , αν και γίνεται πριν την εξεταστική;

Ελένη και Chatsik:

Πρώτον: Επιλέχθηκε αυτή η ημερομηνία για το pre-event επειδή για τους περισσότερους δεν έχει αρχίσει η εξεταστική ακόμα, και το event μας μπορεί να προσφέρει  έναν συνδυασμό διασκέδασης και τροφής για σκέψη το σαββατιάτικο απόγευμα!

Δεύτερον: Ισχύει ότι ο καθένας θα μπορούσε να δει ομιλίες μόνος του στο σπίτι πάνω σε αυτά τα θέματα αλλά όπως αναφέρθηκε και πριν η σειρά και ο τρόπος που θα παρέχονται οι θεματικές, βοηθάει στο να καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο συμπέρασμα που ίσως μόνος του δεν θα μπορούσε να το καταφέρει.

Τρίτον: Θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ομάδα μας και πως φαίνεται το ΤEDx μέσα από τα μάτια άλλων φοιτητών.

Τέταρτον: Μετά το event θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση όπου μπορούμε να επεξεργαστούμε όλοι μαζί τα ερεθίσματα και τις απόψεις μας για τις ομιλίες.

Θα υπάρξουν και άλλα preevent?

Ελένη και Chatsik : Εννοείται! Αναμένεται πιο ανατρεπτική και διασκεδαστική συνέχεια πριν το main event!

13308323_1006796209409344_5511171197901563600_o


 

Εάν θέλεις να συμμετάσχεις, δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην φόρμα του event. Το TEDxUniversityofMacedonia ανυπομονεί να σε γνωρίσει, για αυτό διασφάλισε την θέση σου όσο είναι καιρός![:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!