Logo White Small

7 TED Talks Αbout Τime Μanagement And Productivity

[:EL]Ζούμε σε μια εποχή στην οποία όλοι δείχνουν μονίμως απασχολημένοι, προσπαθούν να εκτελέσουν πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα ενώ οι λόγοι για να χάνεις την αυτοσυγκέντρωση σου πληθαίνουν ραγδαία με φυσικά αποτελέσματα την αποτυχία ή την μετριότητα. Αν έχεις αμφιβολίες, θα σε παρακαλούσα να θυμηθείς την τελευταία φορά που προσπάθησες να ολοκληρώσεις μία εργασία ενώ ταυτόχρονα έριχνες κλεφτές ματιές στα μηνύματα σου στο chat και κανόνιζες από το κινητό την βραδινή σου έξοδο. Νομίζω πως δεν θα δυσκολευτείς πολύ.
Αυτό το γεγονός από μόνο του καθιστά το time management εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο της καθημερινότητάς μας καθώς η ίδια μας η ζωή κρίνεται στη σωστή ή λάθος διαχείρισή του.

2

Και επειδή το να παλεύεις συνεχώς  με το ρολόι σου λειτουργώντας υπό συνθήκες πίεσης και άγχους δεν είναι καθόλου αποδοτικό, το time management αποφάσισε να ξεφορτωθεί την έννοια του χρόνου όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό. Ο χρόνος δεν σταματάει ποτέ να τρέχει και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον ξεχάσεις ή να συμφιλιωθείς μαζί του. Άλλωστε, εσύ είσαι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις για το πως θα τον διαχειριστείς.

3

Από το σημείο στο οποίο η έννοια του time management ήταν απλώς συνυφασμένη με μεθόδους σαν το πρωινό ξύπνημα ή την δημιουργία μιας λίστας με τις υποχρεώσεις μας, βρισκόμαστε πλέον σε μια εποχή στην οποία συνδέεται περισσότερο με χαρακτηριστικά όπως  είναι αυτά  της ικανότητας πλήρους συγκέντρωσης στις εργασίες μας, της συνειδητής εξάλειψης του  άγχους, της απομόνωσης των εξωτερικών παραγόντων που μας αποσυντονίζουν από τους στόχους μας, την φυσική μας κατάσταση, ακόμα και την ευτυχία μας εν ώρα εργασίας.

Ακολουθούν 7 εξαιρετικές ομιλίες οι οποίες έχουν να σου μάθουν πάρα πολλά για όλα αυτά και το πώς θα τα εφαρμόσεις στην ζωή σου αποτελεσματικά. Είναι σίγουρα παραγωγική συμπεριφορά η αφιέρωση ενός μέρους από τον χρόνο σου σε αυτές!


1) The happy secret to better work

Για τον αμερικανό σύμβουλο επιχειρήσεων, συγγραφέα και λέκτορα στην διασημότερη αίθουσα του πανεπιστημίου του Harvard Shawn Achor, η παραγωγικότητα και η επιτυχία είναι έννοιες άμεσα συνυφασμένες με την θετική σκέψη και ψυχολογία. Μας παρουσιάζει μερικούς τρόπους οι οποίοι θα μας μετατρέψουν αυτόματα σε πιο ευτυχισμένους, άρα και αποδοτικούς σύμφωνα με τον ίδιο, ανθρώπους.

 ”If we can find a way of becoming positive in the present, then our brains work even more successfully as we’re able to work harder, faster and more intelligently.”

4

Έχει αφιερώσει την ζωή του στην έρευνα για την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ακαδημαϊκής έρευνας και του πραγματικού κόσμου στον τομέα του, ώστε ο λόγος του να μην είναι απλώς διδακτικός και κινητήριος, αλλά και επιστημονικά αποδεδειγμένος. Μας αποκαλύπτει πως όταν νιώθουμε χαρούμενοι το μυαλό μας λειτουργεί κατά 31% αποδοτικότερα, καθώς αυξάνεται η ευφυΐα, η δημιουργικότητα και η ενέργεια μας ενώ αυτόματα είμαστε και κατά 37% καλύτεροι στις πωλήσεις.

Ο ίδιος είναι φανατικός υποστηρικτής της θεωρίας του, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό στην υπέροχη ομιλία του.

5

2) The art of stress free productivity

Ο David Allen θεωρείται ένας από τους πέντε σημαντικότερους Αμερικανούς δασκάλους της τέχνης του να είσαι συνειδητά αφοσιωμένος και συγκεντρωμένος στο παρών. Πιστεύει πως η μέγιστη παραγωγικότητα εναπόκειται στην ελευθερία του μυαλού να λειτουργεί ανενόχλητο από τον τεράστιο όγκο δεδομένων και πληροφοριών που εισέρχονται σε αυτό καθημερινά.

 ”You need room to be crazy, to make some mistakes, to brainstorm, to be chaotic, go a little off the edge- that is gonna be your most productive time”

Στην απολαυστική ομιλία του, μας παρουσιάζει μερικούς τρόπους ώστε να βρισκόμαστε συνεχώς σε μια κατάσταση βέλτιστης απόδοσης.

7

3) Forget big change, start with a tiny habit

Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να γίνεις περισσότερο παραγωγικός, είναι η συνειδητή μετατροπή μερικών αποδοτικών συμπεριφορών σε καθημερινές συνήθειες ώστε να τις πραγματοποιείς αυτόματα.

”Plant a tiny seed in the right spot and it will grow without
coaxing”

8

Ο ΒJ Fogg ειδικεύεται στο να σχεδιάζει συστήματα ικανά να αλλάξουν την ανθρώπινη συμπεριφορά έξυπνα και εύκολα και στην ομιλία του θα σε παρακινήσει να χρησιμοποιήσεις ένα από αυτά. Τονίζει,πως η καλύτερη μέθοδος  επίτευξης των μακροπρόθεσμων στόχων μας, είναι ο έξυπνος προγραμματισμός όλων εκείνων των συμπεριφορών που πρέπει να συμβούν για να τους καταφέρουμε, ώστε να εκτελούνται μηχανικά και αποτελεσματικά.

9

4) How to stop Time

Ο ’’productivityist’’ Mike Vardy από τον Καναδά, ειδικεύεται στο time management και την παραγωγικότητα, και σε μία πολύ ενδιαφέρουσα μα και σύντομη ομιλία, μας υπενθυμίζει την ανάγκη να σταματήσουμε να είμαστε σκλάβοι της ψευδαίσθησης πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να πραγματοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Η συγκεκριμένη αντίληψη μας κρατάει φυλακισμένους στο άγχος και στην πίεση με αποτέλεσμα να μην είμαστε καθόλου παραγωγικοί. Επισημαίνει, πως όταν είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο παρόν, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να είμαστε ταυτόχρονα περισσότερο αποδοτικοί και εντός χρονοδιαγράμματος

10

‘’We have to stop being ruled by time and start being ruled by task instead’’

5) How to make stress your friend

Η Kelly McGonigal  ασχολείται με την ψυχολογία της υγείας και την μετατροπή της ακαδημαϊκής έρευνας σχετικής με το stress σε στρατηγικές για υγεία, ευτυχία και επιτυχία. Σε μία εκπληκτική ομιλία μας προκαλεί να θέσουμε το stress συνοδοιπόρο στον δρόμο μας προς την επιτυχία και μας αποκαλύπτει πολλά και σημαντικότατα μυστικά σχετικά με αυτό.

12

‘’When you change your mind about stress, you can change your body’s response to stress.’’

6) A year offline, what I have learned?

Η επιθυμία του 26χρονου τότε Paul Miller από το Springfield να αποτοξινωθεί από τον κόσμο του διαδικτύου τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσυνδεθεί από αυτό για έναν ολόκληρο χρόνο. Μας εξιστορεί την μοναδική του εμπειρία και το πως στην πορεία κατάφερε να γίνει περισσότερο παραγωγικός, είτε αυτό ερμηνεύεται ως η επίτευξη του στόχου του να καλλιεργηθεί περισσότερο διαβάζοντας βιβλία, είτε ως η επιτυχία του να είναι επιτέλους 100% συγκεντρωμένος στις συζητήσεις με την αδερφή του ή τους φίλους του. Μας παραθέτει τις γνώσεις και τις σκέψεις που αποκόμισε μετά από έναν χρόνο offline, μια κατάσταση που τα νέα παιδιά θα αδυνατούν να διανοηθούν στο μέλλον ενώ επισημαίνει και τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πλέον το διαδίκτυο, σε μια ομιλία-εξομολόγηση που όσο περνάνε τα χρόνια θα αποκτάει μεγαλύτερη αξία 

‘’You can’t win on Twitter because there is so much Justin Bieber to talk about‘’

7) One more reason to have a good night’s sleep

”Sleep. It’s something we spend about a third of our lives doing, but do any of us really understand what it’s all about?”

Αδιαμφισβήτητα, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγικότητά μας κατά την διάρκεια της ημέρας είναι ο ύπνος μας κατά την διάρκεια της νύχτας.
Επέλεξα την ομιλία που ακολουθεί ελπίζοντας πως θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις επιτέλους τον λόγο για τον οποίο ο ύπνος είναι τόσο σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή μας. Μπορεί να αγνοείς εμένα ή την μητέρα σου, όχι όμως και έναν διακεκριμένο επιστήμονα της νευρολογίας. Στην ομιλία του, ο Jeff Iliff μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνάς του για τα εκπληκτικά γεγονότα που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας όσο εμείς κοιμόμαστε.

13[:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!