Logo White Small

7 Top TED Talks on Success-Failure

[:EL]Πολλοί είναι αυτοί που εντυπωσιάζονται από τις επιτυχίες πολλοί περισσότεροι όμως αυτοί που φοβούνται  τις αποτυχίες.

Οι περισσότερες  ομιλίες παγκοσμίως επικεντρώνονται στο πώς να πετύχεις, ωστόσο παρακάτω έχουμε 7 ξεχωριστές ομιλίες που υπόσχονται να σας προβληματίσουν στο τι γίνεται, όταν και άμα αποτύχεις.

1) Success, failure and the drive to keep creating

Η Elizabeth Gilbert κάποτε ήταν σερβιτόρα περιτριγυρισμένη από γράμματα απόρριψης για θέσεις εργασίας. Ωστόσο χάρη στην επιμονής της κατάφερε την έκδοση του επιτυχημένου της βιβλίου “Eat, Pray, Love” κάνοντας την παράδειγμα του γιατί οι αποτυχίες μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες στο κυνήγι της ευτυχίας.

1

2) The difference between winning and succeeding

Στην ομιλία του ο John Wooden, προπονητής basket, επαναπροσδιορίζει την έννοια της επιτυχίας και μας παροτρύνει να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό σε ότι κάνουμε. Παράλληλα, μας αναφέρει στιγμές από την καριέρα του, στίχους ποιημάτων αλλά και τις συμβουλές του πατέρα του.

2

3) Perspective is everything

Η ομιλία του Rory Sutherland είναι από το  TEDxAthens το Δεκέμβριο του 2011.  Αποτελεί μία από τις διάνοιες στο τομέα της διαφήμισης και με το σαρκαστικό βρετανικό του χιούμορ προσπαθεί να μας δώσει να καταλάβουμε ότι οι αποτυχίες έχουν πολλές οπτικές γωνίες και ότι θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε.

3

4) Why you will fail to have a great career

Στην παραπάνω ομιλία ο Larry Smith μέσω  ενός έντονου και κωμικού τρόπου προσπαθεί να μας υποδείξει και τονίσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε πολλές συνηθισμένες καταστάσεις και ότι πρέπει να αντιδρούμε διαφορετικά μετατρέποντας την αποτυχία σε κάτι χρήσιμο. Παράλληλα, μας παροτρύνει να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και να μην επηρεαζόμαστε ποτέ από εξωτερικούς παράγοντες.

5

5) Smart failure for a fast-changing world

Ο κόσμος κινείται γρήγορα και πρέπει να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς αυτούς. Αυτό μας υποδεικνύει ο Eddie Obeng ο οποίος τονίζει τρείς σημαντικές αλλαγές που όλοι μας πρέπει να κάνουμε για να είμαστε πιο παραγωγικοί και να αλλάξουμε την νοοτροπία μας σχετικά με την αποτυχία.

6

6) A kinder, gentler philosophy of success

Ο φιλόσοφος Alain de Botton  εξετάζει τις υπάρχουσες ιδέες σχετικά με την επιτυχία και αποτυχία. Κάνει ωστόσο την ερώτηση του τί αποκομίζουμε από την επιτυχία και την αποτυχία αντίστοιχα; Παράλληλα εξετάζει το πώς μπορούμε να αναζητήσουμε την ευχαρίστηση στην δουλειά μας που θα μας οδηγήσει και σε καλύτερα αποτελέσματα.

7

7) On being wrong

Η ομιλία της Kathryn Schulz αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές σχετικά με το να μας τονίσει τι είναι λάθος και πως τα ερμηνεύουμε. Μας παρακινεί να κοιτάξουμε βαθύτερα στον εαυτό μας και να καταλάβουμε τα λάθη μας και όχι μόνο να τα παραδεχτούμε αλλά και να τα προβάλουμε για να μπορέσουμε ευκολότερα να τα διορθώσουμε.

8[:]

• More Articles

νανοτεχνολογία
Επιστήμη

Η συμβολή της νανοτεχνολογίας στην ανθρώπινη ζωή-Συνέντευξη με τον Χρήστο Γεωργιλά

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει επιφέρει αξιοσημείωτες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής. Από την καθημερινότητά μας μέχρι τις νέες

Διάβασε Περισσότερα »
Άρθρα

Εkkremés: Aνακάλυψε το θέμα του TedxUniversityofMacedonia 2022 και ψάξε το δικό σου κέντρο ισορροποίας

Εκκρεμές. Εκεί που οι δυνάμεις μιας ταλάντωσης αλληλοεξουδετερώνονται και επέρχεται η θέση ισορροπίας. Πόσες φορές, ως άνθρωποι, έχουμε διχαστεί ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές, απόψεις, κατευθύνσεις

Διάβασε Περισσότερα »
Ρομποτική
Άρθρα

Η ρομποτική ως νέο εργαλείο στη σύγχρονη εκπαίδευση-Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Πανταζίδη

Η ρομποτική αποτελεί έναν επιστημονικό κλάδο που γνωρίζει αυξανόμενο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δεν προκαλεί εντύπωση σε όσους γνωρίζουν για αυτόν. Εκτός από

Διάβασε Περισσότερα »