Logo White Small

Γνωρίστε τα Workshops του TEDxUniversityofMacedonia 2016 (Part 1)!

[:EL]Ένας ακόμη λόγος για να παρευρεθείτε στο TEDxUniversityofMacedonia 2016 είναι τα workshops τα οποία θα περιλαμβάνει. Αναφερόμαστε στα βιωματικά εργαστήρια μεταξύ των βασικών ομιλιών που θα έχουν ως στόχο να ψυχαγωγήσουν το κοινό αλλά και να δώσουν μια πιο διαδραστική διάσταση σε όλο το event. Τα workshops αυτά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων, από χειροτεχνίες και κατασκευές μέχρι συμβουλευτική και συζητήσεις.
Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από αυτά!


Projection Mapping: Μια νέα προοπτική στην τεχνολογία
by MinimalicQuantum Visual Label / Nikolas Drizis

minimalic-quantum-visual-label

Ο οπτικός εγκέφαλος πίσω από την εμπειρία γνωστών live shows Νικόλας Δρίζης σε αυτό το  Workshop θα μας παρουσιάσει τo projection mapping.
Χρησιμοποιώντας όρια επιφανειών, δίνει πνοή και ζωντάνια σε ένα καλλιτεχνικό βίντεο, μεταμορφώνοντας τα σχήματά του στο χώρο με απίστευτους τρόπους. Εφαρμογές, εργαλεία και μια
παρουσίαση live οπτικοακουστικού projection mapping αποτυπωμένο σε εικονική πρόσοψη κτηρίου
θα συνθέσουν το παζλ αυτού του εντυπωσιακού και συνάμα πρωτοποριακού workshop!


Πως θα βρω την καριέρα που με γεμίζει / Ηοw to find a fullfilling career
by LeadCompass / Filothei Matsigou

leadcompass

“Πως μπορώ να βρω το νόημα και το σκοπό στη ζωή μου;”. Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που έχουν πολλοί νέοι άνθρωποι με υψηλές φιλοδοξίες. Εάν είσαι και εσύ ένας από αυτούς τους νέους που θέλουν να ανακαλύψουν την καριέρα που πραγματικά θα αγαπάνε και ταυτόχρονα θα δίνει νόημα στη ζωή τους τότε σε αυτό το workshop βρίσκεται το 1ο βήμα. Μάθετε μαζί με την LeadCompass μερικά μυστικά για το πως να χτίσετε σωστά την καριέρα που σου ταιριάζει.


Βρέχει Ιδέες
by Creativity Platform ft Key books

key books and creative platformΌλοι μας έχουμε αμέτρητες ιδέες καθημερινά. Όμως πόσες από αυτές τις ιδέες μας πραγματικά υλοποιούμε, και πόσες από αυτές απλά μένουν αναξιοποίητες; Σε αυτό το workshop θα πάρετε ιδέες για το πως μπορεί ο καθένας, με σταθερά και εξατομικευμένα βήματα, να κάνει την δική του σκέψη, πραγματικότητα!

 


TEDx Overview: Combine your perspectives
by Youthnest / TEAM

youthnest, TEDxUniversityofMacedonia 2016 WorkshopsΤο όραμα της youthnest είναι μια συνεργατική κοινωνία, η οποία ενθαρρύνει τη νέα γενιά να εκφραστεί και να αξιοποιήσει την δημιουργική της ενέργεια. Αυτό σημαίνει ανεξάρτητες δομές που σέβονται την ελευθερία του ατόμου, ενώ παράλληλα κατανοούν την δύναμη της συνεργασίας. Αξιοποιώντας την συλλογική νοημοσύνη, η κοινωνία αυτή προσφέρει το κατάλληλο έδαφος για την ανταλλαγή απόψεων με στόχο το αμοιβαίο όφελος. Στο workshop αυτό θα εξερευνήσετε την αξία και την σημασία της συλλογικής νοημοσύνης, θα εκφράσετε εσωτερικά συναισθήματα και σκέψεις, και θα ορίσετε την θετική επιρροή σας στο σύνολο!


Γλωσσική Ανταλλαγή “Tandem”
by Speak

speakΕίστε έτοιμοι να γνωρίσετε “native speakers” Ρωσικής και Σέρβικης γλώσσας και να μάθετε σε σύντομο χρονικό διάστημα βασικές εκφράσεις και λέξεις; Στο πνεύμα του “Tandem”, δηλαδή της γλωσσικής ανταλλαγής, τα φροντιστήρια SPEAK μας συστήνουν με την μαγεία
των γλωσσών και της διαδραστικής και άμεσης διδασκαλίας στο φετινό TEDxUniversityofMacedonia 2016!

 


Formula design is ART
by ART – Aristotle Racing Team (AUTH)

aristotle racing team, ΑΠΘ, AUTH,

Το workshop, “Formula design is Art” μας συστήνει με την Aristotle Racing Team (ART), μία πρωτοβουλία του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Σκοπός της είναι η μελέτη, η σχεδίαση και η κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου Formula. Εάν πάντοτε αναρωτιόσασταν τι χρειάζεται για να δημιουργηθεί από το μηδέν ένα τέτοιο θαύμα της μηχανικής, η ART είναι εδώ για να σας μεταφέρει μέρος των γνώσεών της!


Νευρομάρκετινγκ και γνωστικές προκαταλήψεις
by Konstantinos Giamalis

giamalis-marketingΠως αντιδρά ο ανθρώπινος εγκέφαλος στα διαφημιστικά ερεθίσματα, καθώς και στα ερεθίσματα γενικότερα; Με τον φετινό ομιλητή μας Κωνσταντίνο Γιαμαλή, σε αυτό το σύντομο εργαστήριο, θα παρουσιάσουμε απλά κόλπα για το πως δουλεύει ο εγκέφαλος, υποσυνείδητα στερεότυπα/ λανθασμένες εκτιμήσεις, το Priming effect στις διαφημίσεις, συσχέτιση νοημάτων με συναισθήματα, προσέγγιση άμεσης ζήτησης) στις διαφημίσεις. Είσαστε έτοιμοι για ένα εσωτερικό ταξίδι στον ίδιο σας τον εγκέφαλο;


Knit2Lead
by Despoina Souroviki

knit-2-leadΤο Knit2Lead είναι μια κοινωνική επιχείρηση που φτιάχτηκε με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, κυρίως όσον προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού. Ως μέσο προς επίτευξη του σκοπού αυτού χρησιμοποιούμε τη μόδα.
Σε αυτό το workshop, ετοιμαστείτε να φτιάξετε κασκόλ και κολιέ από μακό μπλουζάκια, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Εκτός του ότι σίγουρα θα σας ενεργοποιήσει για να σκεφτείτε και να πράξετε ελεύθερα και αφαιρετικά, θα μπορέσετε να φύγετε από το TEDxUniversityοfMacedonia 2016, με ένα αναμνηστικό που θα έχεις φτιάξει ο ίδιος!

 

 [:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!