Logo White Small

Το 10ο TEDxUniversityofMacedonia επιστρέφει!!

Το 10o και επετειακό συνέδριο του TEDxUniversityofMacedonia είναι εδώ! Στις 2 Δεκεμβρίου 2023 το TEDxUniversityofMacedonia επιστρέψει για 10η συνεχόμενη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με δεκατρείς (13) ξεχωριστούς ομιλητές και 3 μοναδικά performances. Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι η Epafi !

Μία λέξη τόσο απλή, που όμως είναι δύσκολη να περιγραφεί. Κάθε μέρα ερχόμαστε σε επαφή με άπειρα εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα, που μας επηρεάζουν και τα επηρεάζουμε. Είναι μια σχέση αλληλεπίδρασης. Πολλές φορές δημιουργούνται διάφορα εμπόδια, με διαφορετικές μορφές το ένα με το άλλο, που αποκόπτουν την πραγματική επαφή. Ποιο είναι όμως  αυτό το ιδανικό σημείο επαφής, όπου ο κάθε άνθρωπος σπάει την εσωτερική ή την εξωτερική του φυσαλίδα;

Το 10ο και επετειακό συνέδριο του TEDxUniversityofMacedonia 2023 αναζητά το σημείο επαφής που κάνει τον άνθρωπο να επικοινωνεί και να συναισθάνεται τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό περιβάλλον, χωρίς να υποτάσσεται σε αυτά αλλά να έχει τη δύναμη και αντοχή να τα αναμορφώνει. Σε αυτό το σημείο, κάθε άτομο καταφέρνει να σπάσει μία από αυτές τις “φυσαλίδες”, να ξεπεράσει τα εμπόδια και να ανακαλύψει έναν κόσμο που δεν ήξερε πριν.

Μαρία Κοντοβουνησίου6

Δεκατρείς  μοναδικοί ομιλητές & ομιλήτριες, προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους ο καθένας, θα μοιραστούν εμπειρίες και ιστορίες, για το τι ορίζουν και τι θεωρούν αυτοί ως Epafi, με το μοναδικό κοινό του TEDxUniversityofMacedonia.

Για το τι θεωρούν αυτοί/ες ως Epafi, θα μιλήσουν οι:

 • Ιωάννης Παπαδόπουλος, βραβευμένος δημοσιογράφος της Καθημερινής
 • Άρης Σκλαβενίτης, Sommelier και με βραβεύσεις ως καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016, 2019 & 2023
 • Μαρία Αμανατίδου, ραδιοφωνική παραγωγός & συγγραφέας
 • Πέτρος Κλαμπάνης , Μπασίστας, Συνθέτης & Παραγωγός
 • Αλεξία Χατζηπαρασίδου, Σύμβουλος Κλινικής Εμβρυολογίας και ιδρύτρια της Πρότυπης Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab και της Διεθνής Ακαδημίας Embryolab Academy.
 • Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Ακτιβίστρια, Ιδρύτρια της ΜΚΟ “Α Promise to Animals” & Πρόεδρος του Matilda Foundation.
 • Beats Pliz (aka Φώτης Γεωργιάδης), μουσικός παραγωγός και σκηνοθέτης
 • Έλενα Θωίδου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Συγγραφέας
 • Αντώνιος Τσαπατάκης, Παραολυμπιονίκης-Συγγραφέας
 • Γιάννης Βελισσαρίδης, φωτογράφος- καλλιτέχνης
 • Μανώλης Παπουτσάκης, Σεφ και συνιδιοκτήτης εστιατορίων
 • Παρασκευή Σαλαβγιά, Δημιουργός του Ντοκιμαντέρ “Ένας κόσμος, δύο απόψεις”
 • Γιώτα Ταχταρά, Δημοσιογράφος

Επιπλέον, θα υπάρξουν και 3 μοναδικά performaces: από την Ορχήστρα Νέας Γενιάς, ηοποία απαρτίζεται από νέους μουσικούς και χορωδούς, και σημαντικός σταθμός της πορείας τους ήταν στην παρουσίαση του δίσκου “Arte Povera” του Beats Pliz.

 To House of Drama,  το οποίο ιδρύθηκε από τον χορογράφο Μάριο Μιλτιάδου (aka bim8oy) και έχουν κερδίσει την πρώτη θέση στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο και αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή και diverse χορευτικά σύνολα.Και, τέλος, το Hybrid Project, που αποτελείται από τον Δημήτρη Γκατζή, μουσικό-σαξοφωνίστα, τον Αλέξανδρο Σαουλή (Vankh), multi-instrumentalist και τον Δημήτρη Θωμλούδη (Dimel),DJ/παραγωγό. 

Τη φετινή διοργάνωση θα έχουμε την χαρά να την παρουσιάσει η Αθηνά Τσαγκαράκη, μια πολύ ταλαντούχα και επιτυχημένη σεναριογράφος με συμμετοχές στις σεναριακές ομάδες δημοφιλών σειρών όπως “Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα” , “Έξαψη”, “Το αύριο μας ανήκει”, “Νούμερα” , που θα βάλει μια ιδιαίτερη πινελιά στο συνέδριο.

Τέλος, όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν την αναμνηστική τσάντα του φετινού, επετειακού TEDxUniversityofMacedonia, η οποία θα περιέχει αναμνηστικά, πλούσια δώρα και φυσικά εκπλήξεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαλειμμάτων κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων οι επισκέπτες θα γνωρίσουν εθελοντικές ομάδες και οργανισμούς που θα παρουσιάσουν το έργο τους στο φουαγιέ και τους εξωτερικούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ελάτε να βρούμε στις 2 Δεκεμβρίου μαζί το σημείο Επαφής, εκεί που το 1 τέμνει το 0, και σχηματίζεται το 10!!

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε μας στο site μας: TEDxUniversityofMacedonia | Ideas worth spreading

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!