Μία λέξη τόσο απλή, που όμως είναι δύσκολη να περιγραφεί. Κάθε μέρα ερχόμαστε σε επαφή με άπειρα εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα, που μας επηρεάζουν και τα επηρεάζουμε. Είναι μια σχέση αλληλεπίδρασης. Πολλές φορές δημιουργούνται διάφορα εμπόδια, σαν φυσαλίδες, που αποκόπτουν την πραγματική επαφή. Ποιο είναι όμως αυτό το ιδανικό σημείο επαφής, όπου ο κάθε άνθρωπος σπάει την εσωτερική ή την εξωτερική του φυσαλίδα;
Το 10ο και επετειακό συνέδριο του TEDxUniversityofMacedonia 2023 αναζητά το σημείο επαφής που κάνει τον άνθρωπο να επικοινωνεί και να συναισθάνεται τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό περιβάλλον, χωρίς να υποτάσσεται σε αυτά αλλά να έχει τη δύναμη και αντοχή να τα αναμορφώνει. Σε αυτό το σημείο, κάθε άτομο καταφέρνει να σπάσει μία από αυτές τις “φυσαλίδες”, να ξεπεράσει τα εμπόδια και να ανακαλύψει έναν κόσμο που δεν ήξερε πριν.
Ας γκρεμίσουμε όλα τα εμπόδια και ας φέρουμε τόσο κοντά το 1 και το 0 ώστε στο σημείο επαφής τους να σχηματίσει το 10.
Το TEDxUniversityofMacedonia είναι ένα ίδρυμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που στοχεύει να προσφέρει ένα βήμα σε ιδέες που αξίζει να ακουστούν και να πυροδοτήσουν αλλαγές και δράση σε όλη τη φοιτητική κοινότητα και ευρύτερα στο νεανικό κοινό της Θεσσαλονίκης.
Σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι, το κτίριο Μ2 χαρίζει στην πόλη μια μοναδική κατασκευή που συνοψίζει τις αρετές της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Γεμάτο φυσικό φως, το Φουαγιέ του νέου κτιρίου απολαμβάνει μια εξαίσια θέα.
Διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και έχοντας εξαιρετική υποδομή, η Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης μπορεί να φιλοξενήσει 500 άτομα. Το κτίριο Μ2 διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 11.800 τ.μ. και 230 θέσεων.
Συνεπές με τον πολιτιστικό του ρόλο, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ευτυχές με τη στέγαση Μουσικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου Μουσικών Οργάνων στο νέο του κτίριο.
Η Αγορά Μοδιάνο ή αλλιώς «Κεντρική Αγορά Τροφίμων» της Θεσσαλονίκης, επί σχεδόν έναν αιώνα έδινε καθημερινά με τη ζωντάνια της, τον παλμό στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.
Δεν ήταν απλά μια σκεπαστή αγορά ή ένα σημείο εμπορικών συναλλαγών, αλλά ταυτόχρονα ήταν ένας τόπος συνάντησης και διάδρασης για το μωσαϊκό ανθρώπων, γεύσεων και πολιτισμών που χαρακτήριζε την πόλη από την ίδρυση της.
Σήμερα, η Αγορά έχει επανέλθει για να ενώσει παρελθόν, παρόν και μέλλον, προσφέροντας τις πιο εκλεκτές εγχώριες και διεθνείς γεύσεις, σ’ ένα περιβάλλον με μοναδική αρχιτεκτονική ταυτότητα και ιστορική σημασία, σ’ έναν απαράμιλλο συνδυασμό Γαστρονομίας & Πολιτισμού που δίνει έναν ξεχωριστό παλμό στην πόλη.
Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, αυτοοργανωμένων εκδηλώσεων που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους για να μοιραστούν μια εμπειρία που μοιάζει με το TED.
Σας περιμένουμε φέτος στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2.
Συγκοινωνία (από ανατολικά): 1Ν, 01Ν, 01X, 03K, 05, 05A, 06 | Στάση: 25ης Μαρτίου
Συγκοινωνία (από δυτικά): 01X, 03K, 05, 05A, 06 | Στάση: Μέγαρο Μουσικής-25ης Μαρτίου
Tα εισιτήρια του TEDxUniversityofMacedonia 2023 έχουν εξαντληθεί!
Σας ευχαριστούμε πολύ!
Σε περίπτωση που έχεις προμηθευτεί Reduced Pass θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου το αντίστοιχο αποδεικτικό ταυτοποίησης.
Γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στην Καρδίτσα, δηλώνει πως το «σκέφτομαι και γράφω» ήταν η πρώτη ευκαιρία, που της δόθηκε να εκφραστεί μέσα από τις ιστορίες! Τα τελευταία 8 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου έχει υπογράψει από κριτικές θεάτρου και ποιήματα μέχρι άρθρα για την ποδηλασία και τον αθλητισμό. Η ίδια δε φανταζόταν ποτέ πως μετά την αποφοίτηση της από τη Σχολή Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα γινόταν επαγγελματίας σεναριογράφος. Aπό το 2020 συμμετέχει ενεργά ως σεναριογράφος σε τηλεοπτικές σειρές (“Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα”/ “Έξαψη”/ “Το αύριο μας ανήκει”), αλλά και στο θέατρο (“Ενισχυτική διδασκαλία”) με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της, στη σεναριακή ομάδα του Φοίβου Δεληβοριά στην τηλεοπτική σειρά «Τα Νούμερα».
Για την Αθηνά, η επαφή αποτελεί πλέον μια άκρως πολυδιάστατη έννοια. Ως τώρα τη θεωρούσε κάτι απόλυτα ορατό και χειροπιαστό. «Και μετά ήρθε το Ίντερνετ». Ένα μέσο που της χαρίζει καθημερινά ένα είδος επαφής, που δεν είχε ποτέ φανταστεί.
Η Μαρία Αμανατίδου είναι δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός. Ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Το Happy της μαμάς» (2015), «Ambassador» (2022), «Ιστορίες για τα μπάζα» (2023), ενώ έχει διακριθεί με διηγήματα της σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς που οδήγησαν σε ομαδικές εκδόσεις: «19 Νέα βήματα» (2009), «Ημερολόγια καραντίνας» (2020). Το 2021 συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το podcast της «Ιστορίες για τα μπάζα».
Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Γιαννούλη και έχει έναν γιο, τον Πάρι.
“Προσπαθώ να σκεφτώ τι σημαίνει για μένα επαφή! Έρχομαι καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους μέσω του ραδιοφώνου και μέσω των βιβλίων μου. Θεωρώ ότι αυτές οι επαφές είναι κάπως ανέπαφες. Δηλαδή ενώ έρχομαι σε επαφή δεν έρχομαι κιόλας. Περνάω από το αυτί σου, αλλά δεν μπαίνω στο μυαλό σου ή μήπως μπαίνω;”
Ο Άρης Σκλαβενίτης έχει πτυχίο στην Οινολογία. Είναι πιστοποιημένος Advanced Sommelier από Court of Master Sommeliers, έχει το Diploma της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και το Wine & Sommelier Expert Course της Genius in Gastronomy.
Είναι ιδιοκτήτης και Head Sommelier στο Oinoscent Wine Food Cellar, ιδρυτής του scanforfacts.io και του prephylloxera.com και γράφει άρθρα σε δημοφιλή περιοδικά του ομίλου Καθημερινή.
Έχει διακριθεί ως ο καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016, 2019 & 2023, κερδίζοντας τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων το 2026.
Για τον Άρη, “Η επαφή είναι μια λέξη με πολλές έννοιες. Επαφή σημαίνει οικειότητα, σημαίνει σεξ, σημαίνει σύνδεσμος, σημαίνει φθορά, σημαίνει σύγκρουση.”
Γεννήθηκε το 1984 στο Κιλκίς. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Emerson College της Βοστώνης στην έντυπη δημοσιογραφία και τα πολυμέσα. Εργάστηκε στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος (2004-2007), στα ΝΕΑ και τον Ταχυδρόμο ως ανταποκριτής από τις ΗΠΑ (2008-2010) και ως ρεπόρτερ στην Αθήνα (2010-2014). Ρεπορτάζ του έχουν δημοσιευθεί στη γερμανική έκδοση της εφημερίδας Le Monde Diplomatique.
Από το 2014 είναι δημοσιογράφος στην Καθημερινή στο ερευνητικό και στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί σε εκπομπές ερευνητικής δημοσιογραφίας στον ΑΝΤ1 και στην ΕΡΤ. Το 2016 επιλέχθηκε ως φιναλίστ για το Special Award του European Press Prize και το 2017 κέρδισε το 3ο βραβείο έντυπου ρεπορτάζ στο EU Migration Media Award.
Για τον Γιαννη, “η επαφή είναι μια άσκηση ισορροπίας, το χτίσιμο ενός δεσμού εμπιστοσύνης.”
Η Εριέττα σπούδασε Κοινωνιολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και έκανε το μεταπτυχιακό της στις Σπουδές Ζώων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Συμμετέχει από 15 ετών στο κίνημα των δικαιωμάτων των ζώων, ιδρύοντας την πρώτη της ΜΚΟ, «Save a Greek Stray» το 2012.
Το 2020 ίδρυσε τη ΜΚΟ “A Promise to Animals’’, της οποίας αποστολή είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της κτηνοτροφίας και της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και η ενθάρρυνση της συλλογικής μετάβασης σε μια φυτική διατροφή. Είναι Πρόεδρος του Matilda Foundation, ίδρυμα αφιερωμένο στην προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης και στην προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων τους.
Επαφή για εκείνη είναι η προϋπόθεση της ενσυναίσθησης. Χωρίς αυτή, δημιουργείται μία απόσταση, που μας αποξενώνει από ανθρώπους και ζώα και μας εμποδίζει να συμβάλουμε στην εξομάλυνση των δυσκολιών τους.
Αποκαθιστώντας την επαφή στην σύγχρονη κοινωνία, ίσως καταφέρουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.
Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακό με θέμα «Κλινική Εμβρυολογία και Τεχνολογία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής» στο Τμήμα Ιατρικής & Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Leeds, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ως Κλινική Εμβρυολόγος, εργάζεται, εκπαιδεύει και εκπαιδεύεται στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή από το 1993.
Το 2004 ιδρύει την Πρότυπη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab και το 2013 τη Διεθνή Ακαδημία Embryolab Academy.
Είναι Διαπιστευμένη Risk Manager (PMI) και Επιθεωρήτρια για την Πιστοποίηση Εργαστηρίων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της ESHRE.
Είναι ενεργό μέλος Διεθνών Οργανισμών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ESHRE, ASRM, ALPHA, ΠEKE).
Η πρόσφατη μελέτη της έχει το θέμα «Η γενετική βάση της αζωοσπερμίας-το μυστήριο που χρειάζεται να διαλευκανθεί».
Η ίδια διεκδικεί καθημερινά την επαφή με την επιστήμη που δημιουργεί ζωή.
Για την Αλεξία «Επαφή είναι η εμπειρία που μας διαμορφώνει.»
Γεννημένος στη Ζάκυνθο, ο Πέτρος ακολούθησε το πάθος του για τη μουσική το 2005 με σπουδές κοντραμπάσου στο Άμστερνταμ. Το 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη και άρχισε να συνεργάζεται με φημισμένους jazz μουσικούς της πόλης. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στα διεθνούς φήμης φεστιβάλ North Sea Jazz Festival, Επιδαύρου και XJazz.
Η μουσική σχέση του με τον Greg Osby οδήγησε στην κυκλοφορία των δύο πρώτων άλμπουμ του, Contextual και Minor Dispute. Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα ως ο “Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης” από το jazzonline.gr και ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums του 2015. Το 2017 κυκλοφόρησε το 3ο άλμπουμ του που βραβεύτηκε ως το καλύτερο live album του 2018 από τα Βραβεία IMA. To 4ο του album ‘Irrationalities’ χαίρει παγκόσμιας αποδοχής, ενώ το πρόσφατο album του «Tora Collective”, έχει την ελληνική παράδοση στο επίκεντρό του.
Για τον Πέτρο η μουσική είναι μια ισχυρή μορφή επαφής καθώς επικοινωνεί συναισθήματα, ιδέες, νοήματα που συχνά δεν έχουν άλλο τρόπο να εκφραστούν.
Ο Γιάννης έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες φωτογράφους πορτρέτου, με μεγάλη καριέρα στη δισκογραφία, το θέατρο και το χορό.
Οι φωτογραφίες του από διάσημους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Sean Connery, Vanessa Mae, Nelly’s, U2, Στέλιος Καζαντζίδης) που φωτογράφισε κατ’αποκλειστικότητα, έχουν αποτυπωθεί σε εξώφυλλα δίσκων, περιοδικά και εκθέσεις.
Μία πορεία 40 ετών στη φωτογραφία, με τον φακό του να εστιάζει στον άνθρωπο και τη ματιά του να αγγίζει την καρδιά.
Η παραγωγή και σκηνοθεσία video clip άρχισε για αυτόν το 2012 και έχει εξελιχθεί σε έναν μεγάλο του έρωτα.Συνδυάζει το ταλέντο και την ιδιαίτερη ματιά, με την αγάπη για τον άνθρωπο που έχει απέναντί του.Απαθανατίζει με το δικό του τρόπο τη μαγεία της στιγμής.
Το χιούμορ στην προσέγγιση, η φαντασία και η άψογη τεχνική έγιναν η ταυτότητα που σφράγισε τη δουλειά του.
Επαφή για εκείνον είναι η ώρα που πατάει το κουμπί της μηχανής κοιτώντας τον άλλο στα μάτια. Παγώνει τη στιγμή και διευρύνει στο μέλλον την ψευδαίσθηση της εικόνας.
H Έλενα γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την κολύμβηση όπου και κατάφερε να διακριθεί με πολλούς τίτλους , ενώ τον ελεύθερο της χρόνο λάτρευε να γράφει ποιήματα και παραμυθάκια. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΑΠΘ, και συνέχισε με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αυτισμός: Συμπτώματα και Αντιμετώπιση του» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η αγάπη της για τα παιδιά είναι η αιτία που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δουλεύει μαζί τους γιατί όπως λέει: Τα παιδιά είναι η έμπνευσή μου. «Το Όνειρο» είναι το πρώτο της παραμύθι που έγραψε μαζί τον παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη το 2016. Τα δύο βιβλία θα γίνουν θεατρική παράσταση τον Οκτώβριο 2023. Τα παραμύθια είναι ένα μονοπάτι με μηνύματα, ας το περπατήσουμε μαζί με τα παιδιά μας.
Για εκείνη, η ζωή μας χωρίς τις όποιες μορφές επαφής θα έμοιαζε με μία παγωμένη εικόνα.
Ο Αντώνιος, γεννημένος στα Χανιά της Κρήτης το 1988. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την κολύμβηση από την ηλικία των πέντε. Παράλληλα στα 10 του χρόνια ασχολήθηκε με την υδατοσφαίριση όπου κατέκτησε πρωτάθλημα παίδων εφήβων και νέων. Στα 18 είχε τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του, έξω από το κολυμβητήριο με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων.
Για λόγους φυσικοθεραπείας ασχολήθηκε ξανά με το κολύμπι όπου αντιλήφθηκε ότι έχει ακόμα το χάρισμα του πρωταθλητή. Το αγώνισμα που διακρίθηκε ήταν τα 100μ. πρόσθιο με πολλές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις. Πλέον, είναι και συγγραφέας μαζί με την Έλενα Θωίδου των παιδικών βιβλίων “Το Όνειρο” και “Ο Τόνυ και ο κύριος Φόβος”. Τέλος, συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν την ενσυναίσθηση και τη σχέση με τον εαυτό μας.
Για εκείνον, η επαφή είναι μια λέξη γεμάτη έννοιες. Η πιο χαρακτηριστική ήταν η επικίνδυνη επαφή του με την ταχύτητα, όπου και του στοίχισε.
Ο Φώτης Γεωργιάδης είναι μουσικός παραγωγός και σκηνοθέτης από την Θεσσαλονίκη όπου τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ραπ.
Η επαφή του με την μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία όπου αυτοδίδακτος έπαιζε μουσικά όργανα όπως κιθάρα και drums.Σπούδασε ηχοληψία και αμέσως ξεκίνησε τις πρώτες απόπειρες μουσικής παραγωγής.
Στην ηλικία των 24 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τα music videos ως σκηνοθέτης και από τότε είναι άμεσα συνδεδεμένος με την μουσική της ραπ.
Την περίοδο του 2022-2023 ολοκλήρωσε το πρώτο του album με τίτλο “Arte Povera” όπου συνέθεσε και ηχογράφησε original συμφωνική μουσική και την συνδύασε με τον ήχο της ελληνικής ραπ. Παράλληλα, κινηματογράφησε το ντοκιμαντέρ “Arte Povera- The Documentary” .
Ο δίσκος κυκλοφόρησε κατακτώντας την #5η θέση στα παγκόσμια Top-10 charts του Spotify ενώ το ντοκιμαντέρ κατέκτησε την #1η θέση ελληνικού ντοκιμαντέρ στο ελληνικό Box Office σε λιγότερο από έναν μήνα.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Δημοσιογραφία στο Λος Άντζελες (UCLA). Από το 2002 γράφει, επιμελείται και μεταφράζει για διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και δικτυακούς τόπους (Marie Claire, Cosmopolitan, Madame Figaro, BHMAdonna, ΓΥΝΑΙΚΑ, Time Out Istanbul στα αγγλικά, Fiction Writers Review).
Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα στη Google βγάζουν την τωρινή της στήλη στη Vogue, το διήγημά της στο Books Journal και τη σειρά συνεντεύξεων που παίρνει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Michigan από καλλιτέχνες και ακτιβιστές.
Εργάζεται ως υπεύθυνη επικοινωνίας στα τμήματα American Culture και Comparative Literature στο πανεπιστήμιο του Michigan.
Το πρώτο της βιβλίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2024 από τις εκδόσεις Ενύπνιο.
Για την Γιώτα “Η επαφή καλύπτει στην έννοιά της ένα τεράστιο επικοινωνιακό φάσμα, από τις αυθόρμητες αγκαλιές των γιων μου ως τα επαγγελματικά emails των έτοιμων φράσεων.”
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και μόλις 5,5 μηνών όπου ένα σωληνάκι παροχής οξυγόνου που αποσωληνωθηκε τυχαια δημιουργησε την βλάβη της εγκεφαλικής παράλυσης και αριστερής ημιπληγίας, αλλά με πολλή δουλειά η αναπηρία της πέρασε στην περιοχή του αοράτου. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και από την ΑΣΠΑΙΤΕ ως σύμβουλος.
Είναι η δημιουργός της ταινίας ‘’Ένας κόσμος, δύο όψεις’’ καθώς επίσης συγγραφέας μιας παιδικής Χριστουγεννιάτικης ιστορίας, ενός βιβλίου αυτογνωσίας. Επίσης, ασχολείται με την τέχνη της γελωτοθεραπείας και του χορού. Λατρεύει τα βιβλία αυτοβελτίωσης.
Θεωρεί ότι ο κόσμος μας θα ήταν ομορφότερος αν όλοι οι άνθρωποι δούλευαν με τον εαυτό τους.
Απο τα πιο σημαντικά πράγματα που κλήθηκε να κάνει σε αυτή την ζωή ήταν να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της, να τον κοιτάξει κατάματα, με βαθιά συμπόνια, αγάπη και φροντίδα.
“Επαφή” για την Παρασκευή είναι να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας.
Ο Μανώλης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης και μεγάλωσε στην επαρχία Κισάμου. Σπούδασε αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο Ρέθυμνο και στη Θεσσαλονίκη, αλλά εν τέλει τον κέρδισε η μαγειρική με αποτέλεσμα να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε αυτήν. Είναι σεφ και συνιδιοκτήτης των εστιατορίων “Χαρούπι” και “10 τραπέζια” στη Θεσσαλονίκη και του “Pharaoh” στην Αθήνα. Αρθρογραφεί σε περιοδικά γεύσης για ζητήματα που αφορούν τη γαστρονομία, ενώ έχει παρουσιάσει εκπομπές μαγειρικής στην ελληνική τηλεόραση και μάχεται για την ανάδειξη και την καθιέρωση της ελληνικής κουζίνας ως κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Για τον Μανώλη, “Επαφή σημαίνει η δυνατότητα να επικοινωνούμε με το διαφορετικό, το άλλο.”
Το «The Hybrid Project» είναι μουσικό performance που συνδυάζει την ηλεκτρονική μουσική με τη ζεστασιά των live μουσικών οργάνων.
Το πλαισιώνουν ο Dimel, ο Vankh και ο Δημήτρης Γκατζής. Οι διασκευές γνωστών κομματιών σε συνδυασμό με την Deep House μουσική προσφέρουν μια μοναδική ατμόσφαιρα και αναδεικνύουν τη δεξιότητα και το ταλέντο των καλλιτεχνών.
Αυτό το μοναδικό project περιλαμβάνει επίσης ένα performance με κρουστά, προσθέτοντας έναν ρυθμικό παράγοντα στην εμπειρία του κοινού.
To The House of Drama ξεκίνησε από την “ανάγκη να λέει τις ιστορίες του” μέσα από το χορό και την ποπ κουλτούρα.
To πάθος και η αφοσίωση για αυτή την οικογένεια είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα μέλη της κι έτσι η ομάδα ολοένα και μεγαλώνει, καταφέρνοντας σε μικρό χρονικό διάστημα να εκπληρώσει μερικούς από τους στόχους της ( σημαντικά video projects, εμφανίσεις σε event εντός και εκτός Ελλάδας, βραβεία και διακρίσεις από σημαντικές διοργανώσεις του χώρου).
Ιδρύθηκαν το 2011 από τον χορογράφο Μάριο Μιλτιάδου, a.k.a bim8oy και αποτελούν πλέον από τα πιο δημοφιλή και diverse χορευτικά σύνολά.
Το 2017 μάλιστα γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία λαμβάνοντας την πρώτη θέση στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο 2017.
Ιδρύθηκε στα τέλη του 2021 με έδρα τη Θεσσαλονίκη από το Ροδόλφο Πάρτο, αρχιμουσικό της ορχήστρας.
Από το 2023 δημιουργήθηκε επιπλέον και η Χορωδία Νέας Γενιάς, η οποία δρα είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασίες με την Ορχήστρα.
Τα δύο αυτά σύνολα απαρτίζονται από νέους μουσικούς και χορωδούς, κρατώντας πάντα ένα επαγγελματικό επίπεδο στο αποτέλεσμά τους.
Στόχος της ορχήστρας είναι να αναδείξει νέους καλλιτέχνες, μουσικούς και συνθέτες και να προβάλλει το συμφωνικό ήχο σε ένα ευρύτερο κοινό, κάνοντας συνεργασίες και παραγωγές με άλλα είδη μουσικής, μουσικών οργάνων και τέχνης.
Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει και ηχογραφήσει πρωτότυπα έργα, μοναδικές συναυλίες και πρώτες εκτελέσεις.
Τελευταία εμφάνιση της Ορχήστρας και Χορωδίας Νέας Γενιάς και σταθμός στην πορεία της ήταν στο Θέατρο Λυκαβηττού στην παρουσίαση δίσκου “Arte Povera” του Beats Pliz, μια μίξη συμφωνικής με ραπ μουσικής σε συνεργασία με μεγάλα ονόματα της Ραπ σκηνής όπως Bloody Hawk, Sadam, Μικρός Κλέφτης, Λεξ κ.ά.