Logo White Small

TEDxUniversityofMacedonia 2017: Perfomances & Workshops

[:EL]

Στις 11 Νοεμβρίου το “Consciousnet“,  το ξεχωριστό αυτό δίκτυο συνειδήσεων, θα προκύψει σαν ένα φάσμα εξωτερίκευσης σκέψεων και αφήγησης προσωπικών βιωμάτων. Oι συνειδήσεις, όμως, είναι κάτι πολύπλευρο. Η μουσική, ο χορός, το θέατρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να ξυπνήσουν όλα εκείνα τα απόκρυφα συναισθήματα. Ταυτόχρονα, η συνεργασία και η δημιουργικότητα μέσα στις ομάδες που θα δημιουργηθούν σε όλα τα διαλείμματα, θα στερεώσουν δυναμικά τις γέφυρες των συνειδήσεών μας. Γνωρίστε τα perfomances αλλά και τα workshops που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των sessions αλλά και των διαλειμμάτων αντίστοιχα!

Perfomances

Χορωδία Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Η χορωδία αποτελείται από 60 μέλη και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα όλων των εποχών. Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε συναυλίες, χορωδιακά φεστιβάλ, διαγωνισμούς και έχει αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά προγράμματα και διεθνείς συναντήσεις, αποσπώντας πολλά και σημαντικά βραβεία.

Dancing out the fear

Επτά σώματα και μία φωνή ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην τρομοκρατία και την αντιμετωπίζουν με έναν ξεχωριστό τρόπο… μέσω της τέχνης. Οκτώ νέες κοπέλες με πάθος τον χορό, την υποκριτική και τη μουσική παρουσιάζουν μια νέα δική τους εκδοχή για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η σκληρότητα της σημερινής εποχής.

Batala Salonica

Οι Batala Salonica είναι μέλος ενός διεθνούς γκρουπ αφροαραβικών κρουστών των Batala Mundo, που αριθμεί περισσότερους από 1500 κρουστούς σε πάνω από 15 χώρες. Η μουσική τους έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από βραζιλιάνικη samba

Workshops

Q&A Sessions Powered by Vodafone

Θες κι εσύ να γνωρίσεις τους ομιλητές μας με ένα πιο διαδραστικό τρόπο; Θα έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε Q&A που πρωταγωνιστές θα είναι οι ομιλητές μας, πάντα με τη στήριξη της Vodafone! Θα μπορείς να τους θέσεις δικά σου ερωτήματα στον ειδικά διαμορφωμένο lounge χώρο που διατίθεται !

Youthnet

Το Youthnet Hellas αποτελεί μια ομάδα Νέων απ’ όλη την Ελλάδα, που αποφάσισε να διοχετεύσει τη ζωντάνια και την ενέργειά της σε μία νέα Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Πλέον συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για το “no hate speech movement” και θα έχεις τη δυνατότητα να τη γνωρίσεις μέσω ενός παιχνιδιών δικαιωμάτων.

LIvART

Η LivARt προκειται για ένα ψηφιακό μουσείο στο οποιο εκτίθενται φημισμένοι πίνακες… με τη διάσταση της κίνησης. Ζωντανεύοντας και δίνοντας εκφράσεις στους πίνακες η κλασσική τέχνη γίνεται διαδραστική και φαντασμαγορική, ενω φαίνεται και η καθοριστικότητα και η συμβολή της τεχνολογίας. Πέρα απο αυτό, μέσω της εφαρμογής είναι δυνατή η ενημέρωση για εκδηλώσεις κτλ. Θα έχουμε λοιπόν τη δυνατότητα να αγνωρίσουμε την εφαρμογή αυτή

Turnand

Αν θες και εσύ να μάθεις tips καθώς και πως έχει στηθεί μια start up αυτό το workshop είναι για σένα! Η Turnand θα μας εξηγήσει τα πάντα καινα μας δώσει συμβουλές. Συγκεκριμένα ασχολείται με το σχεδιάσμό θήκων για smartphones οι οποίες βελτιώνουν την παραγωγικότητά και την καθημερινή αλληλεπίδραση των χρηστών, με τα κινητά τους τηλέφωνα.

i4Gpro

“Το Mind Jogging είναι μια δημιουργική μέθοδος για να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της συστημικής προσέγγισης στην συμβουλευτική ομάδων. Η Δρ. Διαλεχτή Φωτόπουλου της I4GPRO θα σας εισάγει στη μέθοδο αυτή με βάση την εκπαίδευση που έλαβε ή ίδια από τον άνθρωπο πίσω από αυτήν την ιδέα: τον συστηματικό ψυχοθεραπευτής Johannes Herwig-Lemp. Ο Johannes Herwig-Lemp είναι επίσης ο συγγραφέας του βιβλίου Resource Oriented Teamwork. Ελάτε μαζί μας να δούμε πώς τα συλλογικά μυαλά μπορούν να παρέχουν ενδιαφέρουσες λύσεις στα προβλήματα!”

Σκύλοι Οδηγοί Eλλάδος

Το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος θα μας ενημερώσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο! Θα μπορέσετε να αποκτήσετε μία ενδιαφέρουσα εμπειρία για το πως καθοδηγεί ένας Σκύλος Οδηγός τον Χειριστή του. Παράλληλα θα ενημερωθείτε πως μπορείτε να γίνετε Ανάδοχοι Εθελοντές Κουταβιών που προορίζονται για Σκύλοι Οδηγοί.

Skywalker

Αναρωτιέσαι κι εσύ πως θα βγεις στην αγορά εργασίας χωρίς το κατάλληλο βιογραφικό; Το skywalker θα μας δώσει συμβολές και τεχνικές για το πως θα κάνουμε το βιογραφικό μας πιο αποτελεσματικό!

Speak

“Τα φροντιστήρια SPEAK θα είναι και φέτος μαζί μας, συστήνοντάς μας με την μαγεία
των γλωσσών. Θα υπάρξει μια πιο διαδραστική και άμεση διδασκαλία μέσω της εφαρμογής Kahoot! Άλλωστε και σε ποιον δεν αρέσει να μαθαίνει παίζοντας!”

ΕΕΦΙΕ ( Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας )

Στόχος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας είναι η ευαισθητοποίηση σε ιατροκοινωνικά ζητήματα και η προαγωγή κοινωνικού έργου. Οι φοιτητές θα δώσουν μια ανθρωπιστική νότα στο TEDxUniversityofMacedonia προσφέροντας μας μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Bike it

Τι θα λέγατε για μια εναλλακτική βόλτα στα Λαδάδικα; H BikeIT προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο χώρο της ενοικίασης, τεχνικής υποστήριξης και πώλησης ποδηλάτων και θα είναι κοντά στο TEDxUoM για να δοκιμάσουμε τα νέα ξύλινα ποδήλατα Coco-mat.

ACT (American College of Thessaloniki)

Ο Θοδωρής Παπανέστωρος Marketing director στο ACT θα μιλήσει για το ψηφιακό αποτύπωμα μας και για το κατά πόσο “πουλάμε ” τον εαυτό μας στο ο ίντερνετ.

 

Quiz Βlog

To 5o TEDxUniversityofMacedonia είναι γεγονός! Έχεις σκεφτεί όμως, πώς η διοργάνωση αυτή έφτασε μέχρι εδώ; Όλη η πορεία του TEDxUoM μέσα από ένα μικρό και περιεκτικό quiz αλλά και ένα installation “κομμένο και πλεγμένο” στα μέτρα σου!

Βασίλης Bαλανδρέας

Ο Βασίλης Βαλανδρέας φετινός ομιλητής του TEDxUniversityofMacedonia και συνιδρυτής του Lifelab θα κάνει ένα ξεχωριστό workshop όπου θα συνδυάσει τον διαλογισμό με τεχνολογικές ανακαλύψεις του σήμερα. Έχοντας περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα αυτό θα μας δείξει ασκήσεις και πρακτικές ώστε να αποτοξινωθούμε από το στρες, να γεμίσουμε ξανά με ενέργεια και να ελέγξουμε το νου μας.[:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!