Logo White Small

TEDxUniversityofMacedonia | 2016

[:EL]Το ταξίδι μας για φέτος, φαίνεται να έχει μπει στην τελική ευθεία και το main event στις 11 Νοεμβρίου έρχεται να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στο μυαλό και στις συνειδήσεις μας. Ας προετοιμαστούμε, κάνοντας μια ανασκόπηση στο χώρο του NOESIS που πέρυσι γέμισε με ιδέες, και μας έκανε να αναζητήσουμε τη δικιά μας βαρύτητα των σκέψεων!

“Το θέμα του TEDxUniversityofMacedonia 2016 είναι το Gravity of Thoughts. H βαρύτητα, η κοινή περιοριστική αρχή που μας επηρεάζει όλους, και οι σκέψεις που συνθέτουν την μοναδική και αυθεντική προσωπικότητα του καθενός. Ο συνδυασμός αυτός που μας αφήνει να παραμείνουμε εμείς, ενώ ζούμε αρμονικά σε ένα σύνολο.

Κάθε σκέψη έχει πάντοτε ξεχωριστό χαρακτήρα. Διαφορετική οπτική, διαφορετικό υπόβαθρο, διαφορετική χροιά. Με αυτή τη μοναδική ταυτότητα, αποκτάει την δική της ισχύ, τόσο για εμάς, όσο και για τους υπολοίπους. Η βαρύτητα, όμως, είναι αυτή που καθορίζει το περιβάλλον, που επιβάλλει τις συνθήκες, που δημιουργεί τους λόγους που κάνουν τις σκέψεις και ιδέες μας να χάνονται και να σβήνουν, ή τις κάνουν να ανθίζουν, να αναπτύσσονται και εν τέλει να πραγματοποιούνται. Έτσι γεννιέται το Gravity of Thoughts. Είναι η βαρύτητα που μας επηρεάζει. Η βαρύτητα που μας κάνει ότι πραγματικά είμαστε.”

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε όλες τις ομιλίες του TEDxUniversityofMacedonia 2016 που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου στο χώρο του κέντρου διάδοσης επιστημών & μουσείο τεχνολογίας «NOESIS», και αναμεταδίδονταν ζωντανά από το Βlog μας. Παρουσιάστρια η ξεχωριστή και “υπερταξιδιώτισσα” Έλενα Αγγελίδου.

Ωστόσο, μια TEDx(UoM) εμπειρία δημιουργεί νέα μονοπάτια. Οι νέες ιδέες, οι νέες σκέψεις, τα νέα συναισθήματα μετουσιώνονται σε εικόνες και εν τέλει αποτελούν τις δικές μας ξεχωριστές αναμνήσεις. Γι’αυτό, αξίζει να ρίξεις και μια ματιά στις διαφορετικές αλλά συνυφασμένες εμπειρίες των εθελοντών και του κοινού που ταξίδεψαν μαζί μας εκείνη την ημέρα!

Γεώργιος Λάσκαρης – Πυρηνική φυσική μακρυά από την βόμβα και τα εργοστάσια ενέργειας

Πάνος Αθανασόπουλος – Ascending Babel: The gravity of language on your thoughts

Βασίλης Γεωργόπουλος – Ασφάλεια της πληροφορίας, ήθος, σκέψη και άλλα μυθικά πλάσματα

Nάνσυ Κοκολάκη – Παιδιά χωρίς εφιάλτες

Γεωργία Κιζιρίδου – Τι συμβαίνει στο νταή του σχολείου όταν μεγαλώσει;

Κωνσταντίνος Γιαμαλής – Το Growth Hacking είναι το νέο marketing

Θεατρική ομάδα – Δρομοκράτες

Πέτρος Μαρτινίδης – Το βάρος της ελαφρότητας

Φιλοθέη Ματσίγκου – Τι στόχους πρέπει να έχουμε για μια ζωή με νόημα;

ΜΟΥΣΑ – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τάνια Οράμας – Learning in & Learning from – Ideas on the move

The Manzins, ProDancers Studio

Θεοδούλη (Λία) Τερζίδου – Πραγματικά-Εικονικά Περιβάλλοντα & Ευφυείς Πράκτορες στη Εκπαίδευση

Vivien Cumming – Where did sex come from?

 

 [:]

• More Articles

νανοτεχνολογία
Επιστήμη

Η συμβολή της νανοτεχνολογίας στην ανθρώπινη ζωή-Συνέντευξη με τον Χρήστο Γεωργιλά

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει επιφέρει αξιοσημείωτες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής. Από την καθημερινότητά μας μέχρι τις νέες

Διάβασε Περισσότερα »
Άρθρα

Εkkremés: Aνακάλυψε το θέμα του TedxUniversityofMacedonia 2022 και ψάξε το δικό σου κέντρο ισορροποίας

Εκκρεμές. Εκεί που οι δυνάμεις μιας ταλάντωσης αλληλοεξουδετερώνονται και επέρχεται η θέση ισορροπίας. Πόσες φορές, ως άνθρωποι, έχουμε διχαστεί ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές, απόψεις, κατευθύνσεις

Διάβασε Περισσότερα »
Ρομποτική
Άρθρα

Η ρομποτική ως νέο εργαλείο στη σύγχρονη εκπαίδευση-Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Πανταζίδη

Η ρομποτική αποτελεί έναν επιστημονικό κλάδο που γνωρίζει αυξανόμενο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δεν προκαλεί εντύπωση σε όσους γνωρίζουν για αυτόν. Εκτός από

Διάβασε Περισσότερα »