Logo White Small

TEDxUniversityofIoannina: Ένα ταξίδι πίστης στον εαυτό μας!

[:EL]Τα Γιάννενα, πόλη ιστορική που φιλοξενεί πλέον χιλιάδες νεανικά μυαλά γεμάτα καινοτομία και μια φανερή σπιρτάδα στη ζωή, έζησε στην Ζωσιμαία παιδαγωγική ακαδημία ένα event που τα χαρακτηρίζει απόλυτα. Ένα event ιδεών, που προάγει την σκέψη, την θέληση, την πίστη στον εαυτό μας, στους άλλους, στο αύριο. Το φετινό TEDxUniversityofIoannina με θέμα “Believe”, μας έκανε να περιμένουμε ακριβώς αυτό. Κατάφερε να ανταμείψει τις προσδοκίες μας και με το παραπάνω!

Πολύ γρήγορα από την αρχή του το event άρχισε να αποπνέει μια καλλιτεχνική οσμή. Άρχισε να μυρίζει παντού σανίδι θεατρικό. Κύριος υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Τάσος Νούσιας, ο οποίος συντρόφευσε το event με τα σχόλια του, τις εισαγωγές του και το χιούμορ του, από τον φυσικό του χώρο, αυτόν της σκηνής. Με την εισαγωγή του προσέδωσε εξ αρχής έναν εμπνευσμένο τόνο, επηρεασμένο απόλυτα από το επάγγελμά του, προσφέροντας μια γεύση από αυτό που έπεται να ακολουθήσει στο κοινό.

Sotiris Nousias - TEDxUoI

Στην σκηνή είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε σοβαρά αυτά που είχαν οι ομιλητές να μας πουν. Για ένα TEDx άλλωστε που τα είχε όλα! Ομιλίες που διέγειραν τα συναισθήματα κάνοντάς μας να γελάσουμε, να συμπονέσουμε ή να κινητοποιηθούμε, που μας περιήγησαν σε επιστημονικούς κλάδους, στην ανθρώπινη ψυχολογία, σε νέους τρόπους εκπαίδευσης, και που μας έκαναν να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, για μια ακόμη φορά.

Στα διαλλείματα είχαμε την χαρά να απολαύσουμε την σχολή καποέιρα Ιωαννίνων με μια χορογραφία γεμάτη ενέργεια, αλλά και να συνομιλήσουμε με τους ομιλητές. Πολλοί ήταν αυτοί που πέρασαν την ώρα τους συζητώντας άλλωστε για όσα ακούστηκαν και παρουσιάσθηκαν επί της σκηνής. Στο δεύτερο διάλλειμα επίσης είχαμε και ένα workshop, όπου η Μάρθα Κώστα μας θύμισε και σε αυτό μα και στην ομιλία της να κάνουμε κάτι που συχνά ξεχνάμε: να γελάμε με την ψυχή μας!

Η πρωτοπορία του TEDx αυτού ήταν πως στη σκηνή, υπήρχε και η Όλγα Τσαβδαρίδου, μεταφράστρια διαφορετική από αυτές που έχουμε μέχρι στιγμής γνωρίσει. Όλο το event με την βοήθειά της, ήταν μεταφρασμένο στη νοηματική.  Η ίδια μάλιστα βοήθησε και έναν ομιλητή, τον Παναγιώτη Ζούπα, δάσκαλο νοηματικής και κουφό, να εκφραστεί στη σκηνή σε μια ομιλία που μας έδειχνε το πόσο αποξενωμένοι μπορεί να νιώσουν κάποιες φορές αυτοί οι συνάνθρωποί μας.

Νοηματική και TEDx - TEDxUoI

Το TEDxUniversityofIoannina έκλεισε όπως ξεκίνησε, μοναδικά και με τέχνη, καθώς ο Στάθης Αρτινός μας χάρισε μαγικές στιγμές με την μελωδική φωνή και την κιθάρα του. Ενώ λίγο πριν πέσει οριστικά η αυλαία, είχαμε την χαρά να δούμε και τους πρωτεργάτες του event αυτού, καθώς και να ακούσουμε κάποια τελευταία λόγια από τον Χαράλαμπο Γκέκα, τον curator της ομάδας. Ο κόσμος, έπειτα από τις ερμηνείες του γνωστού μουσικού άρχισε να αποχωρεί, καθώς το event είχε τελειώσει. Όμως συγκινήθηκε, γέλασε, σκέφτηκε,  γοητεύτηκε και, το σημαντικότερο, το πίστεψε. Πίστεψε πως οι ιδέες, όντως αξίζουν να διασκορπιστούν.

TEDxUniversityofIoannina


Θα θέλαμε σαν TEDxUniversityofMacedonia να ευχαριστήσουμε την οργανωτική του TEDxUniversityofIoannina, για την φιλοξενία τους μα και για την υπέροχη TEDx εκδήλωση που κατάφεραν να διοργανώσουν. Ευχόμαστε η προσπάθειά τους να συνεχιστεί και περιμένουμε να επισκεφτούμε τα Γιάννενα και του χρόνου!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το TEDxUniversityofIoannina; Διαβάστε την συνέντευξη του curator της ομάδας!

Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από την σελίδα του TEDxUniversityofIoannina στο Facebook.

 [:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!