Logo White Small

Ο χώρος των σκέψεων, το Noesis του Gravity of Thoughts

[:EL]Έχοντας φτάσει ήδη στα μέσα του φθινοπώρου, με ξαφνικές βροχές και αναπάντεχους κρύους ανέμους να μας το υπενθυμίζουν, η ομάδα του TEDxUniversityofMacedonia φοράει τα καλά της και ετοιμάζεται. Ετοιμάζεται, διότι η 5η Νοεμβρίου πλησιάζει και για πρώτη φορά το κέντρο διάδοσης επιστημών & μουσείο τεχνολογίας «NOESIS» ανοίγει τις πόρτες του και μας φιλοξενεί.

Η επιλογή του χώρου ήταν σχεδόν άμεση, μιας και καμία άλλη εναλλακτική για ένα συνέδριο που έχει ως βασική αρχή το “Ideas worth spreading” και, κυρίως, έχει θέμα το Gravity of Thoughts δεν θα ήταν πιο κατάλληλη από το Noesis. Ίσως μάλιστα θα ήταν αδύνατον να βρεθεί καλύτερος χώρος από τη στιγμή που το ίδιο το κέντρο έχει ως σκοπό και στόχο την ανάπτυξη και τη διάδοση του καινοτόμου πνεύματος και ιδεών, καθώς και την προσέλκυση ενδιαφέροντος για ποικίλα τεχνολογικά επιτεύγματα. Όμως τι πραγματικά ιδιαίτερο έχει το  Noesis;

 

noesis θεσσαλονικη
Το εσωτερικό του Noesis, που φέτος θα γεμίσει από τα workshops και το κοινό του TEDxUniversityofMacedonia 2016

Αρχικά αποτελεί ένα επιμορφωτικό, εκπαιδευτικό και μη κερδοσκοπικό φορέα που εδώ και 15 χρόνια προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της μια ματιά στο σύμπαν, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Αυτό το επιτυγχάνει με μόνιμες και μη εκθέσεις σε θέματα όπως αρχαία ελληνική επιστήμη και τεχνολογία, τεχνολογία των μεταφορών και το δικό του τεχνοπάρκο, καθώς και με απίστευτες εγκαταστάσεις. Ας δούμε μερικές από αυτές.

 

noesis, συνεδριακό κέντροΤο συνεδριακό κέντρο, που είναι μια κλασσική και υπερσύγχρονη αίθουσα που φέτος θα φιλοξενήσει όλες τις ομιλίες του TEDxUniversityofMacedonia 2016. Εάν ήσασταν από τους 100 τυχερούς που προλάβατε να κλείσετε εισητήριο, ετοιμασθείτε να δείτε το event από αυτή την αίθουσα. Αλλιώς μην στεναχωριέστε, καθώς υπάρχει το κοσμοθέατρο, η αίθουσα του livestreaming!

 

κοσμοθεατρο noesisΤο κοσμοθέατρο που αποτελεί έναν, πρωτοπόρο για την Ελλάδα αλλά και γιατα Βαλκάνια, κινηματογράφο γιγαντοοθόνης. Απαρτίζεται από μια ειδική αίθουσα με 300 θέσεις και η δημιουργία του οφείλεται, όπως και τόσα άλλα πράγματα, σε μια ιδέα. Η ιδέα αυτή ήταν απλή και υποστήριζε πως όσο μεγαλύτερη είναι η προβαλλόμενη εικόνα, τόσο πιο έντονη είναι η εμπειρία που βιώνει ο θεατής. Σε αυτή την μεγαλύτερη οθόνη των βαλκανίων θα γίνει η προβολή του live streaming, για να απολαύσετε την TEDxUniversityofMacedonia 2016 εμπειρία, εντελώς δωρεάν (μπορείτε να κλείσετε μια θέση μέσω της πλατφόρμας eventbrite)!

 

noesis science centerΤο πλανητάριο στο οποίο παρουσιάζονται σύντομα εικονικά ταξίδια στο διάστημα με τη χρήση συστημάτων προβολής αστρικών σωμάτων σε ημισφαιρικές θολωτές επιφάνειες, που λειτουργούν ως οθόνες προβολής

 

 

noesis thessaloniki simulatorΚαι τέλος  τον Προσομοιωτή Εικονικής Πραγματικότηταςο οποίος είναι μία αίθουσα 18 θέσεων, που μπορεί να συνδυάζει την τρισδιάστατη εικόνα με συγχρονισμένη κίνηση και επιταχύνσεις. Καταυτόν τον τρόπο καταφέρνει να μεταφέρει κυριολεκτικά τον θεατή σε μια καινούργια και διαφορετική πραγματικότητα.

Τέλος το Noesis, παραπάνω από μια φορά έχει συνεισφέρει στη πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, με τη συμμετοχή του στη διοργάνωση διαφόρων  συνεδρίων, σεμιναρίων αλλά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  πάντα στο όνομα της φαντασίας, της γνώσης αλλά και της ψυχαγωγίας.

Κατά συνέπεια η 5η μέρα του Νοέμβρη δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κάλεσμα. Ένα κάλεσμα σε έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που συναντάμε καθημερινά , σε έναν χώρο που προσφέρει ένα παράθυρο στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον και σε ιδέες που με τη σειρά τους θα γεννήσουν σκέψεις, που με τη σειρά τους έχουν δικιά τους υπόσταση, δικιά τους βαρύτητα και πάντα καταλήγουν να μας επηρεάζουν.[:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!