Η εμπειρία μου απο το TEDxUniversityofPiraeus

[:EL]Το Σάββατο της 9ης Μαΐου δεν ήταν σαν όλα τα υπόλοιπα. Ήταν μία μέρα γεμάτη θετική ενέργεια, αισιοδοξία και πάνω απ’ όλα ΙΔΕΕΣ  που «τάραξαν» το μυαλό τόσο το δικό μου, όσο και όλων των παρευρισκόμενων στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά για το TEDxUniversityofPiraeus.

Η θεματική του δεν ήταν άλλη από το “Taming Waves” και από την είσοδο ακόμα οι εθελοντές μας καλούσαν να γράψουμε τους στόχους μας σε γαλάζιες κυματιστές κορδέλες, μεταφέροντας ένα υπέροχο κλίμα και προϊδεάζοντας μας γι αυτό που θα ακολουθούσε.

Λίγο αργότερα το ταξίδι ξεκίνησε και στη σκηνή του TEDxUniversityofPiraeus ανέβηκαν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι με τελείως διαφορετικά υπόβαθρα, έχοντας όμως ένα σημαντικό κοινό μεταξύ τους: δαμάζουν συνεχώς τα κύματα της καθημερινότητάς τους.

Γιατί τελικά δεν έχει σημασία αν ασχολείσαι με το design, το gaming, τις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό, τη μουσική, το χορό, την πολιτική, τα media ή την ιατρική, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα εμπόδια-κύματα στο δρόμο σου. Γιατί κάθε ταξίδι όσο διαφορετικό και να είναι, έχει να αντιμετωπίσει τις καταιγίδες και τους δυνατούς ανέμους  που φέρνουν τα μεγάλα κύματα. Αλλά μετά τα κύματα η θάλασσα πάντα γαληνεύει και μετά πάλι από την αρχή.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα: εσύ θα κάτσεις στην ακτή για να αποφύγεις τη φουρτούνα ή θα αρπάξεις τη σανίδα του surf και θα μάθεις να δαμάζεις τα κύματα?


Την ευθύνη για τις πληροφορίες και τις απόψεις που εκφράζονται φέρει ο συγγραφέας.[:]

• More Articles

Εκπαίδευση

Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης: Η πρωτοβουλία της ActionAid που αλλάζει τις ζωές των παιδιών

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης στις 24 Ιανουαρίου η Δήμητρα Ντιρογιάννη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ActionAid και η Δέσποινα Καρδογέρου, Συντονίστρια Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Δράσεων ActionAid απαντάνε σε ερωτήσεις της ομάδας

Διάβασε Περισσότερα »
επιχειρηματικότητα
Άρθρα

Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

Πολλές απόψεις υπάρχουν στις μέρες μας σχετικά με την σημασία του όρου επιχειρηματικότητα. Κάποιοι ως επιχειρηματικότητα εννοούν ένα μαγαζί ψυχαγωγίας, μία καφετέρια, ένα κομμωτήριο. Άλλοι, θεωρούν την ηγεσία, το management,

Διάβασε Περισσότερα »
Άρθρα

Technology for dummies – Part 1: 3D Printing -Τρισδιάστατη Εκτύπωση

[:EL] Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας θα έχουν προσέξει πως από το 2012, μια νέα τεχνολογία έφερε επανάσταση, τόσο στην βιομηχανική όσο και στην οικιακή

Διάβασε Περισσότερα »