Redefine: Το 1ο pre-event του TEDxUniversityofMacedonia 2023 είναι γεγονός!

Ο Ηράκλειτος είχε πει ότι τα “πάντα ρει”, δηλαδή ότι όλα αλλάζουν και τίποτα δεν μένει ίδιο με την πάροδο του χρόνου. Σε ένα τέτοιο ρευστό περιβάλλον, με τις σταθερές μας να έχουν πια αλλάξει, και αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα να μην είναι πια.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 15 Ιουνίου, έρχεται το πρώτο pre-event του TEDxUniversityofMacedonia 2023 με τίτλο Redefine: Crossing Lines, με στόχο να επαναπροσδιορίσουμε τα δεδομένα, να εξερευνήσουμε τις νέες δυνατότητες. Να προσεγγίσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας με φρέσκια προοπτική ώστε να επιτύχουμε την προσωπική μας ανάπτυξη και όχι μόνο.

Στο πρώτο μέρος του event θα παρακολουθήσουμε τους δύο ξεχωριστούς και μοναδικούς ομιλητές μας, τον Δημήτρη Ευθυμίου, καταξιωμένο ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή και τον κινηματογραφιστή-ποιητή illnea. Οι δύο ομιλητές μας θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να συζητήσουν το ρόλο της ψυχικής υγείας και τέχνης στη σύγχρονη εποχή. Όπως και αντίστοιχα το κοινό, θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει live τους δύο ομιλητές του event, ερωτήσεις και σκέψεις!

Στο δεύτερο μέρος του pre-event θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ιδιαίτερο μουσικό σχήμα με μέλη την Όλγα Αλεξίου στην φωνή και στα κρουστά, τον Φίλιππο Κουζουκίδη στην κιθάρα και στα φωνητικά και τέλος, τον Άρη Πάντο στο σαξόφωνο. Θα μας ταξιδέψουν με τις μουσικές τους μελωδίες στη δεκαετία του 80 και στη σύγχρονη ελληνική έντεχνη μουσική.

Τέλος, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε networking, να πιούμε το signature coctail του TEDx και να περάσουμε καλά στον φιλόξενο χώρο του TSUKI Wine & Cocktail Bar.

Σας περιμένουμε να ζήσουμε όλη την εμπειρία του ξεχωριστού αυτού event!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

redefine | crossing lines

Πέμπτη 15 Ιουνίου
TSUKI Wine & Cocktail Bar (Αξιού 1 & Αβέρωφ)
Ώρα προέλευσης 19.00
Δωρεάν εγγραφή: Redefine – Crossing (fine) Lines | TEDxUniversityofMacedonia

• More Articles

Άρθρα

Τι συμβαίνει στο σώμα μας αφότου… πεθάνουμε; (TED-Ed video)

[:EL]Ο σοφός ελληνικός λαός συνηθίζει, σε επισφαλείς και αβέβαιες καταστάσεις, να λέει πως μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο σε αυτή τη ζωή: ο θάνατος. Και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες μερικών για

Διάβασε Περισσότερα »
Χορού
Άρθρα

Η αναζωογονητική δύναμη του Χορού

Ιστορική Αναδρομή Καθιερωμένη από το 1982, η Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, με την ημερομηνία να μην είναι τυχαία, καθώς είναι η ημερομηνία γέννησης του Jean-Georges Noverre

Διάβασε Περισσότερα »
Diversity

Γνωρίζοντας τους ομιλητές του TEDxUniversityofMacedonia2016: Πάνος Αθανασόπουλος

[:EL] Πόσο μπορεί να επηρεάσει η γλώσσα που μιλάμε τις σκέψεις μας; Πόσες διαφορετικές οπτικές μπορούν να δώσουν οι διάφορες γλώσσες; Εφόσον οι ιδέες μας σχηματίζονται από τη γλώσσα και

Διάβασε Περισσότερα »
Άρθρα

Οι παραολυμπιακοί αγώνες μέσα από τα μάτια μιας αθλήτριας

[:EL]Η Χρυσούλα Αντωνιάδου είναι 21 χρονών, φοιτήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και φυσικά πρωταθλήτρια στο αγώνισμα της κολύμβησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια

Διάβασε Περισσότερα »