Logo White Small

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το TEDxUniversityofMacedonia 2017!

[:EL]

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο το TEDxUniversityofMacedonia ξεχωρίζει, θα λέγαμε οτι είναι το νέο ξεκίνημα, μια νέα προσπάθεια κάθε φορά. Κάθε χρόνο, μια διαφορετική ομάδα νέων ανθρώπων αναλαμβάνει να οργανώσει και να χαράξει τη δική της ξεχωριστή πορεία. Τον προορισμό φυσικά, αποτελεί το main event που πραγματοποιείτε κάθε Νοέμβριο.

Αυτή τη χρονιά, η ομάδα μας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, έχοντας λάβει γνώσεις από τις προηγούμενες χρονιές, στοχεύοντας στην εξέλιξη της διοργάνωσης αυτής. Στη συνέχεια, ακολούθησε η επιλογή των εθελοντών, δημιουργώντας μια ομάδα συνολικά των 53 ατόμων!

Τον Ιούνιο διοργανώθηκε το πρώτο pre-event «Horizon» στην υπέροχη ταράτσα του Fragile. Η διαδρομή συνεχίστηκε με τη συμμετοχή του TEDxUniversityofMacedonia στο STAMP festival και τον Αύγουστο διοργανώθηκε ένα ακόμη pre-event στο νέο χώρο του Uberdooze με θέμα «MAKE IT»! Όμως, το TEDxUniversityofMacedonia δεν έμεινε μόνο εκεί! Ακολούθησε η παρουσία μας στο περίπτερο 14 στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Το φετινό μας ταξίδι φαίνεται να πλησιάζει στο προορισμό του και το θέμα της διαδρομής αυτής αποτελεί κάτι μοναδικό. Αποτελεί μια νέα λέξη. Μια δικιά μας θεώρηση του κόσμου γύρω μας.


Consciousnet – A world as one 

Υπήρξε ποτέ στην ζωή σου, κάποια στιγμή, που οι λέξεις δεν ήταν αρκετές; Για εμάς, υπήρξε!
Προσπαθώντας να προσδιορίσουμε, μέσα από τα μάτια μας τι είναι TEDx βρεθήκαμε μετέωροι ανάμεσα σε ιδέες. Διαλέξαμε, λοιπόν, την μία που δεν είχε ακουστεί ποτέ ξανά, αυτή που εμείς δημιουργήσαμε Consciousnet, γεφυρώνοντας ιδέες.
Το Consciousnet, είναι μια αρετή που υπερβαίνει το «εγώ» και αγγίζει το «εμείς» . Δημιουργώντας αυτόν τον όρο, επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε την μεγάλη εικόνα του κόσμου. Αυτή, άλλωστε, αποτελείται από τη μοναδική συνείδηση του καθενός, δημιουργώντας ένα δίκτυο που είτε χωρίζει είτε ενώνει.
Το TEDxUniversityofMacedonia 2017 αποσκοπεί στο να εντοπίσει τις επιμέρους συνειδήσεις και να τις αναδείξει ως ένα σύνολο, μέσα από μια ξεχωριστή εμπειρία.

Θα τολμήσεις να δεις πώς η δική σου συνείδηση καθορίζει τη μεγάλη εικόνα του κόσμου;

Στις 11 Νοεμβρίου λοιπόν, στο γνώριμο ίσως για κάποιους συνεδριακό χώρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα, θα πραγματοποιηθεί το επετειακό 5ο TEDxUniversityofMacedonia!

Οι φετινές ομιλίες ποικίλουν όπως άλλωστε κάθε χρονιά, αλλά ο στόχος θα είναι κοινός. Οι φετινές ομιλίες χρειάζονται να βρουν νέους τρόπους έκφρασης μέσα από τις δικές μας συνειδήσεις. Να αναδυθούν απαντήσεις και ερωτήματα που το κοινό θα θέσει αλλά και ίσως να απαντήσει.

Συγκεκριμένα, στο φετινό TEDxUniversityofMacedonia θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για το ιστορικό “Χρονοδιάγραμμα της Ευρώπης” και για ό,τι άφησε ανεξίτηλο στο πέρασμα του. Όπως θα έχουμε και την ευκαιρία να αναρωτηθούμε τι σκέφτεται ένας υπερσύγχρονος υπολογιστής, όταν μας κοιτάει στα μάτια.

Θα αναρωτηθούμε όμως, και για αντιφατικές συμπεριφορές της κοινωνίας μας. Οι συνειδήσεις μας θα χρειαστεί να γεφυρωθούν, αναλογιζόμενοι κριτικά για τα στερεότυπα και τους λόγους που οι άνθρωποι φοβούνται να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στο συνάνθρωπό τους.

Έπειτα, ζούμε όντως σε μια απελευθερωμένη κοινωνία; Μήπως θεωρείται ακόμη ταμπού το θέμα της σεξουαλικής επαφής και τι συμβαίνει με τους τρόπους αντισύλληψης ανά το κόσμο; Όσον αφορά την εκπαίδευση των νέων, ποιος είναι ο ρόλος της στο σήμερα;

Γιατί η θεατρικότητα του λόγου είναι κάτι που μας συναρπάζει και πως συνδέεται με τα μουσικά ακούσματα; Τέλος, τι έχει να προσφέρει μια κιβωτός νέων ιδεών στη χώρα μας και ποια είναι τα πραγματικά μας όρια όταν βρεθούμε αντιμέτωποι με το δικό μας “βουνό”;

Όποια και αν είναι αυτά, θα τα ξεπεράσουμε μαζί. Οι συνειδήσεις μας στις 11 Νοεμβρίου δημιουργούν ένα νέο δίκτυο, ένα δυναμικό δίκτυο συνειδήσεων. Το πέρασμα από το “εγώ” στο “εμείς” είναι το αποτέλεσμα του φετινού “Consciousnet”.

 


Παραμείνετε συντονισμένοι για τον ανανεωμένο μας διαδικτυακό χώρο καθώς και για τις ανακοινώσεις των φετινών ομιλητών, perfomances & workshops στα social media του TEDxUniversityofMacedonia! More info is coming soon…[:en]TEDxUniversityofMacedonia started its journey at 2013 along with a group of students that “dared” to take the first step and create a new path that engage creativity, supporting fully a brand new TEDx community. This year theme was choosen by this year team, all students at universities of Thessaloniki. Stay tuned and learn more about TEDxUniversityofMacedonia 2017!

Consciousnet – A World as One 

Was there a time in your life when words were not enough? For us, there was!

Trying to identify, what TEDx is, through our eyes, we were among many brilliant ideas. So we chose the one that had never been heard before, the one we created. Consciousnet, bridging ideas.

Consciousnet is a virtue that leaves behind “I” and always preserves “we”. By creating this term, we have attempted to approach the big picture of the world. This, of course, consists of the unique consciousness of each one, creating a network that either separates or unites. TEDxUniversityofMacedonia 2017, aims, through a unique experience, to identify the individual units and highlight them as a whole.

Would you dare to see how your own consciousness determines the great picture of the world?

 

Our event will take place at 11th November 2017, in the city center of Thessaloniki. At Piraeus Bank Conference Center, Ladadika.

Check our brand new website for more info!

 

 [:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!