Logo White Small

Workshops & Παράλληλες Δραστηριότητες || TEDxUniversityofMacedonia 2015

[:EL]

Λίγες μέρες απομένουν από το φετινό μας event, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στον πολυχώρο Μύλο!
Σας περιμένουμε από τις 10:30 έως τις 12:00 για να εγγραφείτε και από τις 12:00 μέχρι τις 19:45 απολαύστε μία μέρα γεμάτη ιδέες, δραστηριότητες και performances!

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τα workshops και τις δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε για να ενισχύσετε την εμπειρία σας!

WORKSHOPS με συμμετοχή*

ΔΑΣΤΑ

Brighten your BlindSpot

 Με αυτό το workshop το Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα προσπαθήσει να κάνει τους φοιτητές να αντιληφθούν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων έτσι ώστε να ενταχθούν πιο εύκολα στην αγορά εργασίας. Αρχικά, θα γίνει μία παρουσίαση των όρων που θα χρησιμοποιηθούν κατά το workshop (απασχολησιμότητα, soft και business skills, έξυπνος στόχος καριέρας) καθώς και των κανόνων του “παιχνιδιού”. Στη συνέχεια, μέσα από το παιχνίδι θα μάθετε πώς να ενισχύετε τις δεξιότητές σας.

Αν ενδιαφέρεσαι να δηλώσεις συμμετοχή συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/1MmWtf4L11sIRmkD1OEaiZgv_yK3PjyIS7616uR7KDV0/viewform

 

Τζαβλόπουλος

The other point of you

Ένα workshop που εμπνεύστηκε και οργανώνει ο ομιλητής μας, Γιάννης Τζαβλόπουλος. Ερωτήσεις, που ποτέ δε θα περίμενες να σου κάνουν, μπορεί να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις νέες πτυχές της προσωπικότητάς σου, να ανακαλύψεις τον ίδιο τον εαυτό σου. Οι συμμετέχοντες σε αυτό το workshop θα κληθούν να απαντήσουν σε δέκα τέτοιες ερωτήσεις. Μόλις ολοκληρωθούν οι απαντήσεις θα γίνει ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το τί απάντησε ο καθένας και τί σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά του.

Αν ενδιαφέρεσαι να δηλώσεις συμμετοχή συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/1rM88PQFcJclQVGcUEgxzV7WgHNhgg90X_w0nC5mH7sQ/viewform

speak

Εργαστήρι Κινεζικής Καλλιγραφίας

Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών SPEAK, γνωστά για την πολυπολιτισμική τους ταυτότητα οργανώνουν το Εργαστήρι Κινεζικής Καλλιγραφίας. Ο κόσμος της κινεζικής καλλιγραφίας αποτελεί για τον δυτικό άνθρωπο μία άγνωστη και μυστήρια τέχνη που θυμίζει ένα ιδιαίτερο είδος ζωγραφικής, οπού η εικόνα και η γραφή συνδυάζονται και αποτελούν μία ενότητα. Σε αυτό το workshop θα χρησιμοποιήσεις διαφορετικά υλικά και εργαλεία, όπως το μελάνι και το πινέλο, και θα γνωρίσεις την τεχνική της κινεζικής καλλιγραφίας.

Αν ενδιαφέρεσαι να δηλώσεις συμμετοχή συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/15FU-1el6rnc7-mAG2D35pitBtzfePONW4owAT8jzkz4/viewform

 

unnamed

Συνέντευξη Επιλογής Προσωπικού: Τι να προσέχω;

Ο μόνος τρόπος να μάθεις τι πρέπει να προσέχεις σε μία συνέντευξη είναι να ζήσεις την εμπειρία της συνέντευξης. Γι’αυτό, ο skywalker σε καλεί να παίξεις τον ρόλο του συνεντευξιαζόμενου και να μάθεις μέσα από την πράξη ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να σε προσλάβουν. Θα προετοιμαστείς και θα περάσεις από μία φανταστική συνέντευξη για να είναι επιτυχημένη η πραγματική!

Αν ενδιαφέρεσαι να δηλώσεις συμμετοχή συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/1mxTgQjsmySNgPzejzlZ3BSBw87jRSDFvBQdxDtyYAYU/viewform

 

WUDC

Opinion Spot 

Πώς μπορούμε να στηρίξουμε την άποψή μας πειστικά αντικρούοντας ακόμα και τα πιο ισχυρά επιχειρήματα; Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε ακόμα και στο πιο ακραίο σενάριο; 20 άτομα θα μπουν σε μία σειρά και θα κάνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά το πρώτο βήμα για να υποστηρίξουν αυτά που λένε. Ένα workshop από το Thessaloniki WUDC 2016 που θα σε φέρει πιο κοντά σε αυτά που πιστεύεις!

 Αν ενδιαφέρεσαι να δηλώσεις συμμετοχή συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/1oZKbock8gwiWDH8xWe8kBB9vTv

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όσους θα παρακολουθήσουν το live

 

Παράλληλες δραστηριότητες

Selfie with a stranger 

Βγες από το comfort zone σου και τόλμησε να βγεις φωτογραφία με έναν άγνωστο και να συμμετέχεις στον διαγωνισμό μας. Ο νικητής κερδίζει μία 4μηνη υποτροφία από τα SPEAK.

 

Μάντεψε τη λέξη

Πόσες λέξεις ξέρεις από μία γλώσσα που δεν ξέρεις? Πόσες ξένες λέξεις μοιάζουν με ελληνικές; Aνακάλυψέ το με έναν διαδραστικό τρόπο από τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών SPEAK.

 

In case of BlindSpot break glass

 Ένα συμβολικό workshop με κοινωνικό μήνυμα! Tα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ αποκαλύπτουν μια διαφορετική πλευρά της κοινωνίας και φανερώνουν προβλήματα που ίσως αντικρίζουμε καθημερινά αλλά δεν παρατηρούμε…Άνοιξε τα κουτιά που θα έχουμε έτοιμα για σένα και παρατήρησε πιο προσεκτικά..

 

Γνωρίστε το ρομπότ

 Έχεις κάνει ποτέ διάλογο με ένα μηχάνημα; Η ρομποτική αποτελεί την αιχμή της τεχνολογικής προόδου. Μετά την ομιλία του κυρίου Καρπούζη θα έχεις την ευκαιρία να αλληλεπιδράσεις με ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ

 

Μπες στη σωστή σειρά 

Πως μπορείς να συνεργαστείς και να επικοινωνήσεις με μία αίσθηση μείον; Η AIESEC του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε προκαλεί να δέσεις τα μάτια σου και να βρεις τον τρόπο!

 

Ζωγράφισε το

 Με αυτό το workshop της AIESEC του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τα μάτια του ενός γίνονται τα μάτια όλης της ομάδας του και οι υπόλοιποι πρέπει να «βλέπουν» από την οπτική του άλλου!

 

Βόλτα με ποδήλατα

Την ημέρα του event θα καταιγιστείς από νέες ιδέες, απόψεις και σκέψεις. Γι’ αυτό, πολύ πιθανόν να χρειαστείς ένα χαλαρωτικό διάλειμμα κάνοντας μία βόλτα με ένα από τα ποδήλατα που θα μας διαθέσει το Bike It

 

Γωνιά των Σκέψεων

Θέλεις να χαλαρώσεις ξεφυλλίζοντας το βιβλίο σου; Μπορείς να το κάνεις στην κινητή ανταλλακτική βιβλιοθήκη, μία πρωτοβουλία και κατασκευή της εθελοντικής ομάδας Thessaloniki Next2U. Φέρε κι εσύ το δικό σου βιβλίο για ανταλλαγή!

Θέλεις να αποτυπώσεις την σκέψη σου και να μοιραστείς μια ιδέα που αξίζει να διαδοθεί; Ο μαυροπίνακας είναι εκεί και περιμένει να δώσεις το στίγμα σου στη φετινή διοργάνωση.

 

Wearable technology via 3D printing

Η Αναστασία Πιστοφίδου μετά την ομιλία της θα μας κάνει μία επίδειξή του πως τυπώνει ένας 3D printer πάνω σε ύφασμα.

 

Message in a bottle

Η ομάδα του TEDxUniversityofMacedonia 2015 έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό μήνυμα για τον καθένα από εσάς. Ανοίξτε τα γυάλινα μπουκαλάκια και ανακαλύψτε τα δικά μας Blind Spots!

 [:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!