Logo White Small

Βενιζέλου 3: Ένα γραφείο στα μέτρα σου!

[:EL]

Λένε ότι πολλές φορές πίσω από την πέτρα κρύβεται το διαμάντι. Πόσες φορές  έχουμε περάσει έξω από την Βενιζέλου 3 στην Θεσσαλονίκη χωρίς όμως να δούμε το διαμάντι;

Το ανακαινισμένο κτήριο Μπουρλά στην Βενιζέλου 3 αποτελεί μια “στέγη” για επαγγελματίες και επιχειρήσεις όλων των ειδών. Που έγκειται όμως η καινοτομία σε αυτό το εγχείρημα; Η καινοτομία βρίσκεται στο ότι πλήρως εξοπλισμένοι και στελεχωμένοι γραφειακοί χώροι καθώς και αίθουσες συνεδριάσεων παρέχονται προς ενοικίαση άμεσα με την ώρα , την μέρα ή τον μήνα. Έτσι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα να αποφεύγουν τις σταθερές δαπάνες που έχει ένας μόνιμος επαγγελματικός χώρος.

Το TEDxUniversityofMacedonia αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται δίπλα στην καινοτομία, παίρνοντας συνέντευξη σε έναν από τους ιδρυτές της Βενιζέλου 3, τον Νίκο Μανομενίδη. Ας δούμε λοιπόν τι είχε να μας πει ο ιδρυτής για το νέο αυτό εγχείρημα!

  • Πως δημιουργήθηκε η ιδέα μιας επιχείρησης για γραφεία;

Όταν εμείς οι ιδρυτές της ξεκινήσαμε την Βενιζέλου 3, την βλέπαμε ως δευτερεύουσα επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς ασχολούμαστε κυρίως με μεσιτείες και συμβουλευτική ακινήτων. Πιστεύαμε πως η Θεσσαλονίκη ήταν μικρή και δεν είχε την κουλτούρα για να την υποστηρίξει. Ωστόσο, με το που ήρθε η κρίση δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στους επαγγελματίες, λόγω απότομης απώλειας των κερδών του. Σε τέτοια φάση είναι δύσκολο να αντέξεις σταθερές δαπάνες και αυτό εμείς το βλέπαμε στους πελάτες μας, που ήθελαν κάτι πολύ φθηνότερο με την ίδια ποιότητα με τις προηγούμενες εγκαταστάσεις του. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν καθίσταται δυνατό. Εμείς το αντιληφθήκαμε αυτό και μετουσιώσαμε την λύση που χρειαζόταν πραγματικά μέσω της Βενιζέλου 3. Η αλήθεια είναι ότι “σκάψαμε”, χαριτολογώντας, δουλέψαμε δηλαδή πολύ καιρό για να υιοθετηθεί το co-working από τους  επαγγελματίες.

  • Ποια είναι λοιπόν η φιλοσοφία του χώρου;

Η φιλοσοφία του χώρου είναι η εξής: εμείς φροντίζουμε να καλύπτουμε την ανάγκη των πελατών μας. Πολλές φορές κάποιος ζητάει κάτι άλλα όταν συνεχίσεις να μιλάς μαζί του καταλαβαίνεις ότι μπορεί αυτό που θέλει να μην καλύπτει την ανάγκη του, οπότε πάντα προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτό που πραγματικά χρειάζεται και να προτείνουμε την σωστότερη λύση. Δεν είναι όλοι ειδικοί στην διαχείριση του χώρου, κάποιος μπορεί να φαντάζεται ότι έχει ένα γραφείο και θα εργάζεται σε αυτό όλη μέρα. Στην πράξη όμως δεν είναι έτσι. Εμείς παρέχουμε έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο μικρής ή προσωρινής διάρκειας, για να έρχονται σε μας εταιρείες για δυο εβδομάδες πχ μέχρι να βρουν δικά τους γραφεία. Επιπλέον τους βοηθάμε και μεσιτικά, βρίσκουμε δηλαδή τα γραφεία και κανονίζουμε την εγκατάστασή τους. Ο χώρος μας είναι κατάλληλος για επιχειρήσεις με μη μόνιμο προσωπικό. Πληρώνοντας το ενοίκιο, έχει όλες τις υπηρεσίες μιας ολοκληρωμένης επιχείρησης, ενώ για ό,τι παραπάνω . Συνοψίζοντας, αυτό που κάνουμε είναι να τους παρέχουμε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα παροχής εστίασης, με πολλές διαφορετικές επιλογές προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

  •  Ποια είναι η σημασία του co-working για αυτούς που συνεργάζονται;

Εμείς, δεν θα μπορούσα να πω πως είμαστε ένα θεματικό κέντρο, όπως δηλαδή στο εξωτερικό που υπάρχουν co-working που είναι μόνο για πληροφορικάριους ή μόνο για γραφίστες για κλαδικές συνέργειες. Εδώ έχουμε κάθε λογής επιχείρησης και επαγγελματία, θα βρεις έναν δικηγόρο, έναν πληροφορικάριο, μια Μ.Κ.Ο, μια πολυεθνική εταιρεία που μπορεί να κλείνουν ένα ραντεβού και να τον στεγάζουν εδώ. Αυτό δημιουργεί μια κοινότητα, ο κόσμος μπαινοβγαίνει, γνωρίζεται, συζητάει, ανοίγει τους ορίζοντές του. Σκεφτείτε, πως παλαιότερα πήγαινε στο γραφείο, έκλεινε την πόρτα και έμενε μόνος σου αποκομμένος από τον έξω επιχειρηματικό κόσμο. Αυτή την αλλαγή για να την αποδεχθεί κάποιος πρέπει να είναι open-minded, και επειδή είναι open-minded επικοινωνεί και με περισσότερο κόσμο. Γενικά, δίνεται η δυνατότητα να ανοίξουν οι ορίζοντες, να γίνουν συνέργειες κτλ.

  •  Σας έκανε κάποια επιχείρηση που φιλοξενήσατε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν πιο ενδιαφέρουσα;

Κοίταξε κάθε άνθρωπος και κάθε επιχείρηση είναι ενδιαφέροντα. Ως κάτι πιο πρωτοποριακό που φιλοξενήσαμε θα έλεγα την I-Marketing που έκαναν μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα για την Χαλκιδική και μια εφαρμογή για να ψωνίζει κάποιος από την στάση, είναι πολύ δημιουργικά παιδιά. Επίσης, με τις Μ.Κ.Ο. και τα σωματεία έχουμε πολύ καλή σχέση γιατί εκεί μπορεί να νοικιάζεις σε έναν αλλά από πίσω βρίσκονται πολλά άτομα από όλη την Ελλάδα. Αυτό λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και σε αυτούς και σε εμάς, ανοίγοντας και τους ορίζοντες. Επειδή δεν υπάρχει άλλος παρόμοιος χώρος και είμαστε πραγματικά στην καρδιά της πόλης, έχουμε πολύ κόσμο από το εξωτερικό ειδικά από τα Βαλκάνια, από την Βουλγαρία… όλοι λένε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουνε στο εξωτερικό, εμείς καταφέραμε να φέρουμε βουλγάρικες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (γέλια)! Δίνουμε την δυνατότητα σε κάποιον να δημιουργήσει χωρίς να έχει επενδύσει και μπορεί να το κάνει καλύτερα από ότι μόνος του, δηλαδή έχουμε επενδύσει εμείς για αυτόν!

  • Τι πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας σήμερα για να επιτύχει;

Η επιχειρηματική ιδέα πιστεύω οτι είναι θέμα mentality, δηλαδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν καινοτόμες ιδέες και που μπορεί και να πετύχουνε. Το να είσαι πετυχημένος επιχειρηματίας όμως δεν έχει να κάνει με την ιδέα σου, έχει να κάνει με την διαχείριση των οικονομικών, να μπορέσει αυτό που κάνει να έχει διάρκεια και να μην προσελκύει τον κόσμο ως μια φωτοβολίδα. Η αποτυχία έχει να κάνει με την οικονομική διαχείριση όπως και η διατήρηση της επιτυχίας. Η δημιουργία έχει να κάνει με την φαντασία και το πάθος, για αυτό θα πρέπει πάντα ένας παθιασμένος δημιουργός να βρίσκει έναν μίζερο οικονομολάτρη, αλλιώς δεν θα μπορέσει να σταθεί.

  •  Θεωρείται οτι θα έχει συνέχεια το εγχείρημα;

Εγώ νομίζω ότι αυτά τα 3 και μισή χρόνια που “σκάβουμε” και αρχίζει και γίνεται γνωστό , καθώς παλιότερα έπρεπε να εξηγούμε μια ώρα τι είμαστε, θα αρχίσει να αναπτύσσεται, ειδικά μετά τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Και να δεις ότι τώρα τα κτήρια τα γειτονικά μας είναι άδεια και εμείς είμαστε γεμάτοι, που οι τιμές μας δεν είναι φθηνές στο τετραγωνικό, άλλα επειδή μοιράζεται ο χρόνος είναι πιο οικονομικό για τους χρήστες!


Συνέντευξη και Επιμέλεια: Γιώργος-Μιχάλης Παπαδόπουλος

[:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!