Logo White Small

6 ακόμη DIY κατασκευές για το φοιτητικό σου σπίτι!

[:EL]Μετά από την ανανέωση που μας προσέφεραν οι καλοκαιρινές διακοπές, τείνουμε να επιζητούμε και μια ανανέωση στην προσωπική μας ζωή. Ο χώρος που ζούμε και εργαζόμαστε αποτελεί ένα από τα στοιχεία που μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε, αλλά παράλληλα μας κάνουν να νιώθουμε άνετα και όμορφα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιους τρόπους και ιδέες για να κάνετε τον χώρο του σπιτιού σας -και όχι μόνο- λίγο πιο όμορφο, μέσα από τις δικές σας προσωπικές δημιουργίες. Μια διαφορετική προσέγγιση για τις DIY κατασκευές για διακοσμητικούς και παράλληλα χρηστικούς σκοπούς.

 

DIY κατασκευές
Φωτογραφία:Valeria Volkogonova στα πλαίσια του Eco-Art training course

Βιβλιοθήκη-πρόβατο

Χαρτόνια, κόλλα, χαρτοκόπτης, μολύβια, μπογιά, μέτρο, χαρτί

Διαδικασία

Ζωγραφίζεις το σχήμα του προβάτου πάνω στο χαρτόνι. Έπειτα κόβεις με το χαρτοκόπτη τα κομμάτια αυτά και συνδέεις τις λεπτομέρειες σε μια μεγαλύτερη κατασκευή. Υπολόγισε σωστά τις εσοχές ανάμεσα στα χαρτόνια, για να μπορέσει να συνδεθεί η δημιουργία σου σωστά. Βάφεις το ζώο (στην περίπτωσή μας άσπρο καθώς είναι πρόβατο). Τέλος καλύπτεις τα υπόλοιπα σημεία με χαρτί για να υπάρχει ομοιομορφία και προσθέτεις έξτρα λεπτομέρειες κατά προτίμηση.  Αφήνεις να στεγνώσει και voila! Η DIY πρόβατο-βιβλιοθήκη σου είναι έτοιμη να διακοσμήσει το σπίτι σου!

Κρεμάστρα από πιρούνια και κουτάλια

Υλικά που θα χρειαστείς:
Πιρούνια, κουτάλια, patafix, κομμάτι ξύλου, καρφιά,

DIY κατασκευές

Διαδικασία:

Λυγίζεις τα πιρούνια και τα κουτάλια με φορά προς τα μέσα και τα κολλάς με το patafix πάνω στο ξύλο. Βιδώνεις το ξύλο στον τοίχο.

Η παραπάνω κατασκευή είναι βολική για κρέμασμα πολλών αντικειμένων. Ενδεικνύεται για μικροαντικείμενα, όπως φουλάρια, κλειδιά κλπ. Προσοχή! Άμα χρησιμοποιηθεί για κρέμασμα ρούχων κόλλησε τα πιρούνια από την πλευρά του πιρουνιού και κρεμάστε από την πλευρά της λαβής!

Τασάκια από κουτιά μπύρας

DIY κατασκευές
Φωτογραφία: Valeria Volkogonova στα πλαίσια του Eco-Art training course

Διαδικασία:

Πάρε μερικά κουτιά μπύρας, πλύνε τα και άστα να στεγνώσουν καλά. Κόψε την πάνω πλευρά του κουτιού και κράτα την κάτω πλευρά, αφού πρώτα την λειάνεις λίγο για να μην είναι κοφτερή. Στην συνέχεια κόψε το κουτί σε κάθετες λωρίδες και λύγισέ τες προς τα έξω. Άρχισε να φτιάχνεις λουλουδένιο σχήμα λυγίζοντας την κάθε λωρίδα ανάμεσα στην 2η και 3η γειτονική της (με φορά του ρολογιού ή αντίστροφη) και συνέχισε μέχρι να έχουν μπει όλες οι λωρίδες στην θέση τους. Γύρνα πάνω κάτω την βάση του κουτιού για να ισιώσει η κατασκευή.

 

DIY κατασκευές
Φωτογραφία: Valeria Volkogonova στα πλαίσια του Eco-Art training course

Χάρτινα λουλούδια από ρολά χαρτιού

 

Βάφεις τα ρολά με τα χρώματα της επιλογής σου και τα αφήνεις να στεγνώσουν. Στην συνέχεια το κόβεις τα ρολά και χρησιμοποιείς σκοινί και κόλλα για να ενώσεις τα πέταλα των λουλουδιών και να στερεώσεις στο ξυλάκι. Μπορείς να βάλεις τα λουλούδια στα ντυμένα βάζα με κλωστές, μια DIY κατασκευή που επίσης μπορείς να φτιάξεις μόνος σου.

 

 

Ποτήρια από μπουκάλια μπύρας

Μια πολύ fancy και πρωτότυπη εναλλακτική για την συλλογή των ποτηριών σου. Μια από τις DIY κατασκευές  που θα αφήσει τους φίλους σου με ανοιχτό το στόμα.
Διαδικασία:
Αφού αποφασίσεις σε τι ύψος θέλεις τα ποτήρια σου, κόβεις ένα μεγάλο κομμάτι σπάγκου και το βουτάς σε καθαρό οινόπνευμα. Στην συνέχεια, δέσε τον σπάγκο σταθερά και σφικτά στο μπουκάλι, στο σημείο που έχεις προηγουμένως επιλέξει. Βάλε φωτιά στον σπάγκο και άστο να καεί για περίπου 2 λεπτά. Πρόσεξε μην καείς και εσύ! Πέτα το μπουκάλι σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό και άστο για περίπου 2 λεπτά, ενώ στην συνέχεια πίεσε με λίγη δύναμη, ώστε να ξεκολλήσουν τα 2 μέρη. Τέλος, γυάλισε το στόμιο του ποτηριού με γυαλόχαρτο, για να μην είναι κοφτερό. Τα νέα στιλάτα ποτήρια σου είναι έτοιμα!DIY κατασκευέςΜπολ Βινυλίου

DIY κατασκευέςΠάρε παλιούς δίσκους βινυλίου (σε καμία περίπτωση κάποιους από την προσωπική συλλογή του πατέρα σου!) και βάλτα στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου ένα λεπτό. Έπειτα λύγισε τα προς τα μέσα χρησιμοποιώντας την βοήθεια μιας γαβάθας (ή με τα χέρια σου, εάν θες ένα πιο ανέμελο σχήμα) και άστο να κρυώσει. Το νέο σου μπολ είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ποπ κορν για τις πιο έξαλλες βραδιές ταινιών με φίλους σου, αρκεί να το κλείσεις από κάτω!


Δε χόρτασες DIY ιδέες; Στο TEDx UniversityofMacedonia blog μπορείς να δεις και άλλες![:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!