Logo White Small

Το TEDxUniversityofMacedonia κάνει Refresh (στην ταράτσα)

[:EL]Στα στενάκια της Βαλαωρίτου και στον αριθμό 29, βρίσκεται ένα μαγαζί που έχει συνδέσει το όνομα του με το urban summer και την subculture της Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 2011, η φρέσκια ιδέα ενός rooftop bar και λίγη pop art διάθεση θα συνέθεταν έναν χώρο τελείως διαφορετικό από όλα όσα είχε δει η Θεσσαλονίκη. Όγκοι, κιβώτια και παλέτες γίνονται έπιπλα και το bar μεταμορφώνεται σε κήπο ώστε να διαθέτει όσα χρειάζονται για τον πιο εναλλακτικό, γεμάτο με cocktails, κατάλογο. Η μουσική έκτοτε θα ξεχώριζε και η Ταράτσα, γνωστή και ως Fragile, θα γινόταν σημείο συνάντησης για οποιονδήποτε αγαπά το εναλλακτικό και τα ωραία cocktails .

Το 2016 και πέντε καλοκαίρια μετά η ομάδα του TEDxUniversityofMacedonia δημιουργήσε ένα από τα πιο δροσερά και διασκεδαστικά pre-event στο χώρο της Ταράτσας. Αποφάσισε, ακολουθώντας την περσινή ανάλογη επιτυχία, στο ίδιο πάντα μέρος, να κάνει κάτι για να βοηθήσει το κοινό του να αναζωογονηθεί. Με ένα όνομα που παρουσιάζει ξεκάθαρα τον σκοπό του, “REFRESH”! Αν και οι Θεσσαλονικείς δεν φημίζονται για την ακρίβεια στα ραντεβού τους, ο χώρος άρχισε να γεμίζει γρήγορα από τις 7:30, ώρα έναρξης του event, με τον κόσμο να ενθουσιάζεται με τις εκπτώσεις που παρείχε στις μπύρες και τα cocktail το ειδικό TEDx κουπόνι, που προμηθευόταν με την εγγραφή τους.

Το “REFRESH” είχε έναν και μοναδικό σκοπό: τη δημιουργία ενός meet up, στον πιο funky χώρο, μεταξύ των εθελοντών και του κόσμου ώστε να γνωρίσει η Θεσσαλονίκη το TEDx του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και τις δράσεις που θα τρέξουν φέτος. Στην επίσημη σελίδα του event στο facebook, στο poll που δημιουργήθηκε με ερώτηση “Γιατί θα πας σήμερα Fragile;” επικράτησαν τα cocktails, η Ταράτσα και η παρέα. Όμως εμείς αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τον κόσμο και τους εθελοντές ώστε να ανακαλύψουμε αν η εκδήλωση ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις που δημιούργησε. Ποιες ήταν άραγε οι εντυπώσεις, οι σκέψεις και οι ιδέες τους;

sot sav

Σωτήρης (aka υπεύθυνος ομιλητών) 

Τι είναι για σένα το TEDx ;

  • Παρέα
  • Καινοτομία
  • Καλή διάθεση
  • Γνώση
  • Εξέλιξη

«Ο εθελοντισμός είναι κάτι πραγματικά δικό σου, “ξοδεύεις” από σένα για να κερδίσουν όλοι»

kwn christ

Χριστίνα, Κωνσταντία, Ελένη (μαζί με την υπεύθυνη εθελοντών Βασιλική)

Πώς σας φάνηκε το “REFRESH”;

Φαίνεται πως η ομάδα είναι ενωμένη χωρίς να κλείνει τις πόρτες σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει για το εγχείρημα της. Οι γνωριμίες, τα χαμόγελα και φυσικά οι μπύρες συνθέτουν το refresh όπως εμείς το φανταζόμασταν.

chatsik

Χατσίκ (Υπεύθυνος ατζέντας, υπεύθυνος παρουσιαστών, υπεύθυνος pre-event)

Τι σημαίνει για σένα το TEDx;

  • Άνθρωποι
  • Καινοτομία
  • Χρώματα
  • Αυθορμητισμός
  • Ανάπτυξη

 

Ως υπεύθυνος pre-event,το “REFRESH” ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις σου;

Το event δημιουργήθηκε από την ανάγκη μας να αναπτυχθούμε και να αναζωογονηθούμε καθώς και να βάλουμε μια άνω τελεία στην εξεταστική. Η ανταπόκριση του κόσμου και ο ενθουσιασμός που έδειξε σε αυτή μας τη δράση, μας αφήνει με γλυκιά γεύση για το καλοκαίρι και με αρκετή δύναμη για να επιστρέψουμε όσο πιο δυναμικά μπορούμε τον Σεπτέμβριο.

tsiakas

Κοσμάς (aka web developer)

Tι σου έχει προσφέρει το TEDx;

Είμαι σε μια ομάδα που είμαστε παρέα, σκεφτόμαστε μαζί, αποφασίζουμε μαζί, πίνουμε μαζί. Το “REFRESH” αντικατοπτρίζει ακριβώς ποιοι είμαστε, τι θέλουμε να πετύχουμε και κυρίως πώς θέλουμε να το πετύχουμε (και σίγουρα πού θέλουμε να το πετύχουμε: σε μια ταράτσα.

«Αν κάτι δεν έχει να προσφέρει ο εθελοντισμός, είναι αρνητικά»

αντωνηςΑντώνης 

Γιατί αποφάσισες να παρευρεθείς στο “REFRESH”;

Εκτός του ότι είναι ένα ιδανικό διάλειμμα από την εξεταστική, η εξωστρέφεια, τα κοινά ενδιαφέροντα καθώς και αυτό που προσπαθεί να πετύχει το TEDxUniversityofMacedonia είναι κάτι μεγάλο και χρειάζεται υποστήριξη. Η ιδέα ότι απλοί φοιτητές μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλα πράγματα με ενθουσιάζει.


Ακολουθήστε τα νέα του TEDxUniversityofMacedonia, μέσω του official blog του![:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!