Logo White Small

Ο Έλληνας επιχειρηματίας και το διαδίκτυο: μια σχέση υπό αναθεώρηση

[:EL]

Στην ερώτηση «τι είναι ο τουρισμός;», πολλοί απαντάνε «τρόπος διασκέδασης», «ταξίδια». Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που δίνουν  στον τουρισμό  τον ορισμό της  βιομηχανίας, μίας μεγάλης βιομηχανίας που διαρκώς αναπτύσσεται. Και ο τρόπος που αναπτύσσεται είναι online!

Ας επιστρέψουμε, λοιπόν, στην αρχική μας ερώτηση και ας παραχωρήσουμε το βήμα σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο σεμινάριο του “Grow Greek Tourism Online”, όπου ο Αλέξανδρος Κόσσυβας μας μίλησε για το επικείμενο θέμα. Για όσους ακόμη αναρωτιούνται, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα ήρθε με ποσοστά.

Ο κύκλος ζωής του τουρισμού διακρίνεται σε 38% όνειρα, 30% σχέδια, 2% κρατήσεις, 10% εμπειρίες και 20% διάδοση. Με τις δύο τελευταίες κατηγορίες να περιλαμβάνουν τοπικές δραστηριότητες, πρακτικές πληροφορίες κ.ο.κ.

Φυσικά, σκοπός του άρθρου δεν είναι να αλλάξει όλη σας η κοσμοθεωρία πάνω στα ταξίδια.
Ο απώτερος μου στόχος είναι να συνειδητοποιήσει κανείς πως  η δημιουργία ή η ανάπτυξη μιας επιχείρησης με τη βοήθεια του διαδικτύου είναι κάτι αρκετά προσιτό.

Μιλώντας προσωπικά, το πρώτο πράγμα που έλεγα στον εαυτό μου σκεπτόμενη τη διαχείριση μιας online επιχείρησης ήταν ένα μεγάλο «όχι». Αυτό άλλαξε, καθώς είδα πως με την κατάλληλη εκπαίδευση (όχι απαραίτητα ακαδημαϊκή) και με ένα επιχειρηματικό μυαλό όλα είναι εφικτά.

Ζούμε στην «Ελλάδα της κρίσης», όπως πολλοί θα την χαρακτήριζαν. Παράλληλα ζούμε και στην ψηφιακή εποχή, κάτι που πολλές φορές παραβλέπουμε. Πλέον, οι αναζητήσεις των ανθρώπων για το επόμενό τους ταξίδι, για την ενοικίαση ή αγορά ενός αυτοκινήτου, ακόμη και για το μέρος που θα φάνε ή θα πιουν ένα ποτό, γίνονται –κατά βάση- διαδικτυακά.

Το γεγονός αυτό δε θα έπρεπε να πλήττει τους επιχειρηματίες. Το διαδίκτυο και το digital marketing δίνουν στον καθένα από αυτούς τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μηχανές αναζήτησης και τα social media είναι κάποιες μόνο από τις διαδικτυακές υπηρεσίες που πρέπει να εκμεταλλευτούν τόσο οι start-up όσο και οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα συντελέσουν στην ανάπτυξη τους αλλά θα δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας και απασχόλησης στον digital κόσμο.

Υπολογίζεται πως, μέχρι το 2020, θα υπάρχουν 825.000 κενές θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των οφελών του online τουρισμού.

Επομένως, γιατί να μη συμβάλλουμε κι εμείς στην επίτευξή του, ενισχύοντας συγχρόνως και την επιχείρησή μας;

[:]

• More Articles

Άρθρα

Εkkremés: Aνακάλυψε το θέμα του TedxUniversityofMacedonia 2022 και ψάξε το δικό σου κέντρο ισορροποίας

Εκκρεμές. Εκεί που οι δυνάμεις μιας ταλάντωσης αλληλοεξουδετερώνονται και επέρχεται η θέση ισορροπίας. Πόσες φορές, ως άνθρωποι, έχουμε διχαστεί ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές, απόψεις, κατευθύνσεις

Διάβασε Περισσότερα »
Τεχνολογία και Μουσεία
Τεχνολογία

Κάνοντας τα μουσεία προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρία μέσω της τεχνολογίας

21ος αιώνας. Ορίζεται γενικά ως η εποχή στην οποία βρισκόμαστε τώρα, μια εποχή ελευθερίας και τεχνολογικής προόδου. Θεωρούμαστε επίσης οι πρώτοι που βιώσαμε έναν εντελώς

Διάβασε Περισσότερα »
Εκπαίδευση

Kοινωνικός Λειτουργός και Παιδί

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την κοινωνία να μεταβάλλεται. Γίνεται περισσότερο ανθρωποκεντρική, δηλαδή δίνει περισσότερη έμφαση στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μία από αυτές τις αλλαγές

Διάβασε Περισσότερα »