Logo White Small

Ομιλητές TEDxUniversityofMacedonia 2015

[:EL]Στη σκηνή του φετινού TEDxUniversityofMacedonia θα βρεθούν 12 σπουδαίοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές ο καθένας εκ των οποίων θα διαδώσει τη δική του καινοτόμα ιδέα σε μια διαφορετική θεματική:ομιλητες 1

 • Κώστας Καρπούζης, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Υπολογιστικών Συστημάτων ( ICCS), Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η δυνατότητα αναγνώρισης συναισθημάτων από ρομπότ και τα ηθικά διλήμματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της κοινωνίας είναι το θέμα που θα θίξει στη σκηνή του TEDxUniversityofMacedonia. Όπως μας αποκάλυψε και ο ίδιος «Η έρευνα που γίνεται στα εργαστήρια, μπορεί να χρηματοδοτείται από την κοινωνία, αλλά συχνά γίνεται ερήμην της, χωρίς να την ενημερώνει για το πώς κάνει την καθημερινότητα καλύτερη. Το TEDx είναι μια ιδανική ευκαιρία για και για τους πολίτες να έχουν μια πρώτη γεύση του μέλλοντος που έρχεται, και για τους ερευνητές να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν στην πράξη τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.»

 

 • Μάκης Καλαράς, Αθλητής και Αργυρός Παραολυμπιονίκης

Στο φετινό TEDxUniversityofMacedonia θα μιλήσει για τη δυνατότητα πραγματοποίησης extreme sports από άτομα με ειδικές ανάγκες μέσω του Keros For All στη Λήμνο. Eνθουσιασμένος που θα αποτελέσει μέρος των φετινών ομιλητών δηλώνει: «Το TEDx είναι μια ευκαιρία να συζητήσεις με νέους ανθρώπους και να ανταλλάξετε απόψεις, να τους επηρεάσεις και να σε επηρεάσουν. Φεύγεις από το συνέδριο έχοντας κρατήσει νέες ιδέες που ίσως σε βοηθήσουν στην καθημερινότητα σου!»

 

 • Alexander Remizov, Αρχιτέκτονας και ιδρυτής του REMIstudio

H πρόκληση των πλωτών πόλεων ως μια λύση στο πρόβλημα της ανάγκης αλλαγής του τρόπου διαμονής μας λόγω της κλιματικής αλλαγής θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα της ομιλίας του Alexander Remizov, ο οποίος έχει σχεδιάσει ένα είδος πλωτών πόλεων που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στο μέλλον. Όπως σημείωσε ο ίδιος «Mε το TEDx δίνεται αρχικά η παρουσίαση μιας ιδέας και έπειτα η ευκαιρία για συζήτηση. Αυτό είναι το σημαντικότερο, γιατί έτσι η ιδέα θα βελτιωθεί και θα διαδοθεί!»

 

 • Μιχάλης Κουντούρης, Γελοιογράφος

Θα επιχειρήσει να αγγίξει τα όρια της ελευθερίας του λόγου στη γελοιογραφία. αλλά και να εξηγήσει γιατί η χρήση της γελοιογραφίας στην εκπαίδευση θα δώσει νέο νόημα στη γελοιογραφία και θα απογειώσει την εκπαίδευση. Παράλληλα, μοιράζεται μαζί μας γιατί μια ομιλία TEDx αξίζει να ακουστεί στο ευρύ κοινό «Καθώς μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις εύκολα κάτι, να προβληματιστείς και να εξελίξεις μια ιδέα!»

 

 • Αναστασία Πιστοφίδου, Αρχιτέκτονας, ιδρυτικό μέλος της εταιρίας First V1sion και μέλος του δικτύου Fab Lab Barcelona

Μια καινοτομία στον τρόπο αναμετάδοσης των αθλητικών αγώνων μέσα από το μπλουζάκι της εταιρίας FirstV1sion θα αποτελέσει έναν από τους κεντρικούς άξονες της ομιλίας της Αναστασίας Πιστοφίδου, η οποία θα μας ξεναγήσει στον κόσμο του weareble technology και της πρακτικής εφαρμογής του στην καθημερινότητά μας.

 

 • Ανδρέας Φατούρος, Ερευνητής ανάπτυξης, επιμελητής περιεχομένου και συνιδρυτής του Clio muse

«Οι TEDx ομιλίες σου δίνουν κίνητρο να εστιάσεις σε πράγματα που συνήθως τα προσπερνάς ή σου φαίνονται αδιάφορα ενώ κρύβουν πραγματικό ενδιαφέρον κι έχουν τόσα να σου πουν..» δηλώνει ο ίδιος. Μέσα από την δική του ομιλία στο TEDxUniversityofMacedonia θα μας ταξιδέψει στους χώρους των Μουσείων και της Τέχνης αναζητώντας την απάντηση στο ερώτημα «Γιατί ο Έλληνας δεν πάει στο μουσείο;».  

 

 • Ιωάννης Ν. Νέστορος, Ψυχίατρος, Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στην ομιλία του θα θίξει τη δυνατότητα εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω μιας βαθμιαίας διαδικασίας εκμάθησης, της νευροανάδρασης. «Mια ομιλία TEDx είναι ερέθισμα για το κοινό και τον ομιλητή. Όσοι ακούν μαθαίνουν κάτι που ίσως δεν είχαν ξανακούσει και εκείνοι που μιλούν εξελίσσουν την ιδέα τους.» όπως σημειώνει ο ίδιος.

ομιλητες 2

 • Γιάννης Τζαβλόπουλος, Managing Director της Upgrade

Η διαχρονική εξέλιξη των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας και η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των επαγγελματικών συνεντεύξεων αποτελεί το βασικό θέμα της ομιλίας του. Δηλώνει ενθουσιασμένος που θα διαδώσει την δική του ιδέα σε ένα TEDx συνέδριο, γιατί; «Because is TEDx!»

 • Κωνσταντίνος Κουλουζάκης- Μιχάλης Σπανός, Entrepreneurs – Owners of Parenthesis

«Κάθε ΤΕDx event είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μοιραστείς ιδέες»

«Τα TEDx events πρέπει να είναι μια κερδισμένη μέρα για τον θεατή. Θέλω λοιπόν αυτά που θα ακούσουν και θα δουν την ομιλία μου να κάνει τη μέρα του καθενός από το κοινό μια κερδισμένη μέρα.»

Δυο φωνές ενώνονται για μια κοινή ομιλία και εξηγούν πως 2 φίλοι που επιλέγουν να συμπράξουν επαγγελματικά καλούνται να αλλάξουν την οπτική της σχέσης τους και να αξιοποιήσουν όλα όσα τους ενώνουν κάνοντας έτσι τον καλύτερο τους φίλο τον ιδανικότερο συνεργάτη.

 • Νικόλας Ουρανός, Ειδικός Σχέσεων και #1 bestselling βραβευμένος Συγγραφέας

«O κύριος λόγος για να μιλήσω σε ένα TEDx είναι να μεταφέρω το μήνυμα ότι

η αληθινή αγάπη υπάρχει και ο καθένας από εμάς αξίζει να μάθει τον τρόπο για να τη βιώσει.»

Υποστηρίζοντας πως «Δεν υπάρχει το άλλο μας μισό αλλά…το άλλο μας ολόκληρο», θα μας μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι να αλλάξουμε πρώτα την οπτική που βλέπουμε τον εαυτό μας κι έπειτα να ανακαλύψουμε τη νέα πραγματικότητα που ανοίγεται μπροστά μας.

 • Παναγιώτης Μαντζούφας, Συνταγματολόγος και Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Η διαμόρφωση της πολιτικής συνείδησης μας μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα της ομιλίας του. Όπως ο ίδιος τονίζει: «Το TEDx είναι ένα ανοιχτό βήμα επικοινωνίας με το κοινό που έχει γενικά και ειδικά ενδιαφέροντα. Είναι το ιδεώδες πεδίο για να μεταδώσω ερεθίσματα σε ένα ευρύτερο κοινό.»

 

 • Τόνυ Μαχά Ευαγγελοπούλου, Ψυχολόγος και Ακουστικο-ψυχο-φωνολόγος

Το αυτί είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος και η λειτουργία της ακοής είναι μόνο μία από τις τρεις που αυτό πραγματοποιεί. Πόσο άμεσα συνδέεται η ακρόαση με την ουσιαστική επικοινωνία; Σε αυτό το ερώτημα θα μας δώσει απάντηση με την ομιλία της η Τόνυ Μαχά Ευαγγελοπούλου. « Οι ομιλίες σε ένα TEDx αποτελούν αφορμή για έρευνα και δίνουν το κίνητρο στο κοινό να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για ένα θέμα που ίσως δεν του ήταν οικείο μέχρι εκείνη τη στιγμή.»[:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!