Logo White Small

Οδηγός επιβίωσης για τις εξετάσεις: 5+1 συμβουλές

[:EL]

Εξεταστι… τι;

Η πιο δύσκολη περίοδος των φοιτητικών χρόνων.

Έχεις ακούσει που λένε ότι δεν είσαι Έλληνας φοιτητής εάν δεν βγάζεις ύλη ενός εξαμήνου σε μια μέρα; Αυτό ακριβώς…

Η περίοδος που από εκεί που έβλεπες όλους τους φοιτητές έξω, ξαφνικά τους βλέπεις με ένα βιβλίο αγκαλιά στην βιβλιοθήκη μέρα-νύχτα.

Ας πούμε ότι είναι μια “δοκιμασία” πριν έρθει το καλοκαίρι.

Για να περάσεις την “δοκιμασία” αυτή, λοιπόν, όσο πιο ανώδυνα γίνεται, και πάνω από όλα με επιτυχία, δοκίμασε τα 5+1 βήματα που ακολουθούν!

1. Και έξω έβγαινα…

Το διάβασμα της εξεταστικής θέλει μεθοδικότητα! Βρες τις ώρες που είσαι πιο αποδοτικός! Σε βοηθάει η μουσική; Συγκεντρώνεσαι καλύτερα στην βιβλιοθήκη; Αν τα έχεις βρει αυτά, είσαι σε καλό δρόμο!

Τώρα κάνε ένα διάλειμμα… ή όχι μόνο ένα. Βγες έξω, πήγαινε μια βόλτα, άλλαξε παραστάσεις! Δώσε στον εγκέφαλό σου χρόνο να επεξεργαστεί τις πληροφορίες και να δημιουργήσει χώρο για νέες.

2. Είχα πρόγραμμα! 

Μόλις πάρεις το πρόγραμμα της εξεταστικής στα χέρια σου, φτιάξε ένα χρονοδιάγραμμα. Σημείωσε πρώτα ποιες μέρες γράφεις. Προς θεού μην ξεχαστείς και δεν πας στην εξέταση! Αν είσαι τελείως οργανωτικός τύπος, σαν εμένα, βάλε ειδοποιήσεις στο κινητό σου. (Γιατί όχι;)

Μετά οργάνωσε το χρόνο του διαβάσματος, ούτως ώστε να έχεις το περιθώριο να βγάλεις την ύλη! Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σαν οδηγός, όχι σαν δέσμευση!

3. Των φρονίμων τα παιδιά… 

Το παν είναι οι σημειώσεις! Πριν ξεκινήσεις την προετοιμασία σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο να συγκεντρώσεις την ύλη, να δεις αν σου λείπουν κομμάτια. Τσέκαρε και παλαιότερα θέματα, ρώτα συναδέρφους, γίνε μέλος στις ομάδες της σχολής σου στο Facebook. Sharing is caring!

Εάν ανήκεις στην κατηγορία φοιτητή-τουρίστα και δεν έχεις πάει σε καμία παράδοση, μην αγχώνεσαι! Σε βιβλιοπωλεία μπορείς να βρεις περιεκτικές και καλογραμμένες σημειώσεις. Τέλειο;

Αν και μεταξύ μας, καλό θα ήταν να έχεις μια επαφή με το κάθε μάθημα κατά την διάρκεια του εξαμήνου για να διευκολυνθείς στις δύσκολες ώρες της εξεταστικής.

4. Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!

Ποιος θα πίστευε ότι η γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή θα σου εξασφάλιζαν το πολυπόθητο 5; Κι όμως είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Η άσκηση βελτιώνει την μνήμη, αυξάνοντας την περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται νέες πληροφορίες και η υγιεινή διατροφή γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια. Ενέργεια και όρεξη για διάβασμα, που όλοι ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε!

Μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις την πίτσα με γιαουρτάκι; #beachbody2017

5. Ύπνε που θρέφεις τους φοιτητές

Κοιμηθείτε άφοβα! Μίλησε κι εδώ η επιστήμη.

Συνίσταται επαρκής ύπνος το βράδυ και δεν μένουμε εκεί μόνο… Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Barkeley της Καλιφόρνια, απογευματινός ύπνος μίας ώρας βοηθάει στην αποθήκευση των γνώσεων.

Τώρα έχετε ένα λόγο παραπάνω να κοιμάστε!

+1. Το κλισέ: όχι άγχος

Έχουμε επιβιώσει από πανελλήνιες, στην εξεταστική θα κολλήσουμε; Και τι έγινε αν πάει κάτι στραβά; Εάν φταίει πάλι ο καθηγητής που σε έκοψε;

Μια εξεταστική είναι μόνο. Θα περάσει!

Εμείς πάλι; Το ελπίζουμε!

Τα καλύτερα έρχονται ! Το καλοκαίρι έρχεται!

Καλή επιτυχία σε όλους μας!

 [:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!