Logo White Small

Μη ξεχάσεις να χαμογελάσεις σήμερα!

[:EL]

Κάνοντας μια ανασκόπηση των καλοκαιρινών φωτογραφιών, πέρα από το μαυρισμένο δέρμα, παρατήρησα οτι οι περισσότερες από αυτές ξεχωρίζουν για τα ιδιαίτερα χαμόγελα των προσώπων!

Χαμόγελα με δόντια, με σκουλαρίκια σε κάποια περιοχή του στόματος, με κραγιόν, ρυτιδιασμένα, χωρίς δόντια… Πολλά διαφορετικά χαμόγελα που όλα, όμως, μαρτυρούν το ίδιο πράγμα. Τη χαρούμενη διάθεση που χαρακτηρίζει αυτό, αλλά και κάθε καλοκαίρι.

Και όπως καταλάβατε, η μία φωτογραφία έφερε την άλλη και κατέληξα να αναζητώ τα ευεργετικά οφέλη ενός χαμόγελου. Επειδή, όμως οι εικόνες λένε πολλά περισσότερα, αποφάσισα να συγκεντρώσω όσα περισσότερα χαμόγελα αγνώστων και γνωστών μπορούσα.

Τσεκάρετε προσεκτικά τις φωτογραφίες που ακολουθούν. Μπορεί να εντοπίσετε και το δικό σας χαμόγελο!

DSC 0792

Οι επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα πνευματικής και σωματικής υγείας επιμένουν ότι το χαμόγελο αναζωογονεί και  ενισχύει τη μακροζωία, την θεραπεία, την δύναμη. Χρειάζεται να χαμογελάμε όσο συχνότερα μπορούμε! Νομίζω ότι και μόνο αυτά είναι αρκετά για να σε πείσουν να χαμογελάς πιο συχνά μέσα στη μέρα σου!

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το χαμόγελο του καθενός είναι το σήμα κατατεθέν του. Τον κάνει να  ξεχωρίζει από τους υπολοίπους και να αναγνωρίζεται από μακριά!

Το χαμόγελο μας κάνει πιο ελκυστικούς!

 Ποιος δεν αρέσκεται να συναναστρέφεται με χαμογελαστούς ανθρώπους; Οι χαμογελαστοί άνθρωποι μας ελκύουν περισσότερο, γιατί δείχνουν να έχουν λόγους να μας κάνουν να χαμογελάσουμε και εμείς. Επιπλέον μας δίνουν την εντύπωση ότι «τα πράγματα πάνε καλά» σε κάποιον άνθρωπο, αφού χαμογελάει, άρα σε λίγο θα πάνε καλά και σε εμάς.

Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό: Όταν κάποιος χαμογελά μπορεί να φωτίσει τον χώρο, να φτιάξει την διάθεση των γύρω του και να τα κάνει όλα με περισσότερο κέφι. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο φέρνει χαρά, την οποία μπορεί να μεταδώσει και σε άλλους.

Το χαμόγελο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Όταν χαμογελάμε είμαστε πιο χαλαροί, τα επίπεδα των ορμονών που ελέγχουν το στρες μειώνονται και αυτό βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Αν χαμογελάμε το σώμα θεωρεί ότι περνάμε καλά και δεν υπάρχει κίνδυνος, άρα κρατάει τις στρεσογόνες ορμόνες σε καταστολή και δεν καταβάλλεται το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το χαμόγελο προδίδει την επιτυχία: Τα άτομα που χαμογελούν δείχνουν ότι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να είναι επιτυχημένα.

IMGP1276 2

Επομένως, το χαμόγελο επιδρά πολύ στην ψυχοσύνθεση μας καθώς και στην εικόνα μας προς τους γύρω μας. Χαμογελάστε άφοβα, λοιπόν! Δεν κοστίζει!

 

Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τις φωτογράφους μου Θέκλη Βλάχου, Χριστίνα Κόλλια, Θέμις Κρασουδάκη, Κατερίνα Μουστάκη και Ηρώ Τσαπάκη για τις μοναδικές και γεμάτες έμπνευση φωτογραφίες!

 [:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!