Logo White Small

Γνωρίζοντας τους ομιλητές του TEDxUniversityofMacedonia 2017: Βασίλης Βαλανδρέας

[:EL]Ο Βασίλης Βαλανδρέας σπούδασε Χημεία και Πληροφορική και μετρά πολλά χρόνια εργασίας στο τομέα του IT & Big Data engineer.  Στις 11 Νοεμβρίου θα αποτελέσει μέρος του Consciousnet” – A world as one! Ας τον γνωρίσουμε και ας πάρουμε μια μικρή γεύση από την ομιλία του!

  • Πώς έγινε η γνωριμία σου με τον διαλογισμό;

Η πρώτη επαφή ήταν πριν από 18 χρόνια μέσα από τη μέθοδο Silva. Αναζητούσα τότε κάτι για να συγκεντρώνομαι καλύτερα και να είμαι αποτελεσματικότερος στη δουλειά μου.Προχωρώντας στο μονοπάτι του διαλογισμού, μέσα από διάφορες διδασκαλίες και πρακτικές διαλογισμού,το 2010 ήρθα σε επαφή με τις διδασκαλίες του Gururaj Ananda Yogi μέσω του οργανισμού για την παγκόσμια πνευματική άνθηση, αρχικά ως μαθητής και στη συνέχεια ως δάσκαλος διαλογισμού. Προχωρώντας, το 2016 γεννήθηκε ο διαλογισμόςLifeLab, μία σύγχρονη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος διαλογισμού, που συνδυάζει γνώσεις παραδοσιακές πρακτικές με σύγχρονη νευροεπιστήμη, βιολογία και κβαντομηχανική, όπου δέκα λεπτά την ημέρα αρκούν για να έχεις λιγότερο άγχος, περισσότερη ευεξία, δύναμη και αυτοπεποίθηση.

  • Στόχος της διαλογιστικής πρακτικής που προτείνεις είναι η  προσωπική μας ανάπτυξη και ευημερία. Ποιοι παράγοντες θεωρείς πως αναχαιτίζουν την επίτευξη αυτών των στόχων;

Το βασικό εμπόδιο στην προσωπική μας ανάπτυξη και ευημερία δεν είναι ούτε η κυβέρνηση, ούτε το καιρός, ούτε το περιβάλλον, είναι οι περιοριστικές μας πεποιθήσεις. Είναι ο προγραμματισμός που η κάθε μία και ο κάθε ένας από εμάς έχει ενσωματώσει από την παιδική του ηλικία. Αυτά τα νοητικά προγράμματα και οι πεποιθήσεις είναι που μας κρατούν δέσμιους – είναι τα νήματα που κινούν τη ζωή μας και καθορίζουν τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας. Μέσω του διαλογισμού μπορούμε να τα αντιληφθούμε και να απελευθερωθούμε. Τι σημαίνει απελευθερώνομαι; Σημαίνει ότι μεταμορφώνω τα εμπόδια σε ευκαιρίες, σημαίνει ότι από μαριονέττα σε θέατρο σκιών  γίνομαι παίκτης και κυβερνήτης της ζωής μου.

  • Πώς θεωρείς ότι επέδρασαν στον τρόπο που σκέφτεσαι και δρας η ακαδημαϊκή και εργασιακή σου ζωή;

Ο διαλογισμός έχει αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον κόσμο, μου δίνει αυτό το μικρό κενό, αυτή την πολύτιμη στιγμή μεταξύ αυτού που συμβαίνει και της ανταπόκρισης μου. Με βοηθά να ανταποκρίνομαι συνειδητά αντί να απλά να αντιδρώ. Δεν δουλεύει πάντα, αλλά όταν δουλεύει είναι σούπερ – με βάζει στη ροή όπου τα πράγματα κουμπώνουν, όπου υπάρχει έμπνευση χαρά και δημιουργία!

  • Ποια συναισθήματα και σκέψεις σου γεννά η συμμετοχή σου στο Consciousnet;

Είμαι ευγνώμων και ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να συναντηθούμε με μία εξαιρετική ομάδα και με ένα εξαιρετικό ακροατήριο σκεπτόμενων ανθρώπων για να ανταλλάξουμε ιδέες που θα αλλάξουν τον κόσμο!

  • Στην αρχική σελίδα του Lifelab συναντάμε τη φράση ‘’Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε τον κόσμο είναι μέσω της προσωπικής μας εξέλιξης και της πραγματοποίησης των ονείρων μας.’’ Θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας ένα σου όνειρο.

Το όνειρο μου είναι η εξέλιξη στο επίπεδο συνείδησης της ανθρωπότητας. Τα παγκόσμια προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, του πολέμου και του υποσιτισμού είναι φανερό ότι δεν μπορούν να λυθούν στο τωρινό επίπεδο συνείδησης που τα δημιούργησε.

Πως αλλάζει το επίπεδο συνείδησης της ανθρωπότητας; Εμείς το αλλάζουμε, εγώ, κι εσύ, ένα ανθρώπινο ον τη φορά!

Γιατί εμείς είμαστε κύτταρα του οργανισμού της ανθρωπότητας, με την τεχνολογία και το Internet να είναι το νευρικό μας σύστημα που μεταφέρουν αστραπιαία σκέψεις και ιδέες σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Όταν ένας από εμάς μεταμορφώνεται, όταν μία από εμάς αλλάζει επίπεδο συνείδησης αυτόματα επηρεάζει και τα υπόλοιπα ανθρώπινα όντα σε όλον το πλανήτη.

Μία κρίσιμη μάζα από εμάς για είναι αρκετή για να ξεκινήσουμε την αλυσιδωτή αντίδραση που θα μας οδηγήσει πλέον όχι απλά ως άτομα αλλά ως ανθρωπότητα στο επόμενο επίπεδο συνείδησης![:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!