Logo White Small

Έρωτας στα χρόνια… των likes!

[:EL]

Ποιος θα φανταζόταν όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα social media ότι θα φτάναμε να αναζητάμε τον έρωτα και την αυτοεπιβεβαίωση στο διαδίκτυο! Ότι θα βασιζόμασταν σε εικονικά προφίλ για να χτίσουμε αληθινές σχέσεις! Ότι τα like, τα follow, τα wow θα αντικαθιστούσαν το φλερτ!

Πριν μερικά χρόνια, τα “άγουρα” ακόμη social media ήταν αθώα. Ήταν ένα μέσο να βρεις φίλους και συμμαθητές, να ανεβάσεις ένα τραγούδι, να μοιραστείς μια φωτογραφία χωρίς να σε ενδιαφέρει η απήχηση. Άλλωστε, κανένας δεν ήταν τόσο διαδικτυακά ενεργός τότε και σαφώς δεν περίμενε πάνω από την οθόνη του κινητού του τις καρδούλες να πέσουν βροχή.

Ξαφνικά, όμως, όλα αυτά άλλαξαν. Πλέον νιώθουμε την ανάγκη να παρουσιάσουμε μια αψεγάδιαστη εικόνα online profil, που τις περισσότερες φορές απέχει έτη φωτός από την πραγματική ζωή. Φιλτράρουμε προσεκτικά τι ποστάρουμε, τριπλοτσεκάρουμε τις ψαγμένες λεζάντες μας και φυσικά κοιτάμε με μεγεθυντικό φακό τις selfies μας μην τυχόν και ξεχάσαμε να σβήσουμε στο photoshop κανένα “ελάττωμα”.

affection 1853532 960 720

Η μανία μας με τα social media εμφανώς επηρεάζει και τις σχέσεις μας με το αντίθετο φύλο. Τις όχι και τόσο αθώες, τις ερωτικές! Περιμένουμε από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες να τραβήξουμε το ενδιαφέρον ενός ανθρώπου ή να καταλάβουμε αν λαμβάνουμε “ερωτικά” καλέσματα.

Καταστρώνουμε ολόκληρο σχέδιο για να προσεγγίσουμε κάποιον που μας ενδιαφέρει. Πατάμε στρατηγικά likes, στέλνουμε αίτημα φιλίας, κάνουμε φύλλο και φτερό παλιά του άλμπουμ και ταγκαρισμένες φωτογραφίες, τσεκάρουμε τους φίλους του.

Αν περάσει όλα τα τεστ με επιτυχία, ίσως γίνει το επόμενο βήμα. Όχι δεν αναφέρομαι σε κάποιο ραντεβού ή κάποια έξοδο. Φυσικά και όχι, αυτά αργούν ακόμη βάση σχεδίου. Αναφέρομαι σε ένα μήνυμα.

Από πότε ένα απλό like και ένα αίτημα φιλίας σημαίνει ερωτικό ενδιαφέρον;

Από τότε που αρχίσαμε να μετράμε τους εαυτούς μας και την ομορφιά σε αριθμούς followers και likes. Από τότε που χαμογελάμε πιο συχνά στην οθόνη μας, σε απρόσωπα μηνύματα.

Στο φλερτ δεν χωράνε likes!

love 2055372 960 720

Κάποτε οι άνθρωποι έβγαιναν πρώτο ραντεβού για να γνωριστούν, μιλούσαν πρόσωπο με πρόσωπο, αντάλλασσαν κινητά σε χαρτάκια, χαμογελούσαν ο ένας στον άλλον και όχι στα μηνύματα. Το ενδιαφέρον μετριόταν με τα “και καλά τυχαία” χάδια και τις αγκαλιές. Δεν υπήρχε το πλήκτρο delete για να στείλει το τέλειο μήνυμα και να σε ρίξει.

Τα πράγματα ήταν πιο αυθόρμητα και αληθινά.

Ποιος ο λόγος να βγεις ραντεβού με κάποιον σήμερα, ενώ μπορείς να τον ακολουθήσεις σε Facebook και Instagram;

Το πιο πιθανό είναι να έχεις ήδη μάθει τα πάντα για αυτόν, παραλείποντας τα πρώτα ραντεβού. Ήδη μάλλον γνωρίζεις τους φίλους του, τι μουσική του αρέσει, τι ταινίες βλέπει, πού βγαίνει και ποιες ήταν οι πρώην του! Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ανακαλύψεις και μάλλον έχεις ήδη ξενερώσει.

louvre 832314 960 720 1

 

Ο πραγματικός έρωτας είναι εκεί έξω!

Προσεγγίστε κάποιον που σας αρέσει. Ζητήστε του να βγείτε. Ανταλλάξτε κομπλιμέντα από κοντά και όχι με τις αντιδράσεις του Facebook. Πείτε ότι σκέφτεστε και ότι νιώθετε άφοβα, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ψιθυρίστε κάτι ρομαντικό στο αυτί. Μιλήστε για την ζωή σας, για τα ενδιαφέροντά σας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το “φλερτ” σας να σας ερωτευτεί!

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να ακούς ένα σ’αγαπώ! Άλλο να το βλέπεις σε μήνυμα και άλλο να το ακούς.

 

 


Το blog του TEDxUniversityofMacedonia επιδιώκει να θέσει γερές βάσεις για περαιτέρω σκέψη, σχολιασμό και κριτική, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός εποικοδομητικού διάλογου μεταξύ αρθρογράφου και αναγνώστη.

Τα άρθρα δημοσιεύονται με σεβασμό προς τις απόψεις του εκάστοτε συντάκτη και παροτρύνουμε και εσάς, δείχνοντας τον ίδιο σεβασμό να σχολιάσετε και να μας κοινοποιήσετε την δική σας άποψη![:]

• More Articles

Χάρτης
Άρθρα

Χάρτης: ένα περιοδικό σε ψηφιακό περιβάλλον

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, η τέχνη, επιστήμη, ακόμη και τα συναισθήματα ακροβατούν ανάμεσα στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο. Πολλές φορές, βλέπουμε την τέχνη

Διάβασε Περισσότερα »
νοημοσύνης
Άρθρα

Tο διαφορετικό τοπίο της ανθρώπινης νοημοσύνης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει να αποκαλούν είτε εμάς είτε τον πλησίον μας “ηλίθιο” ή “χαζό”. Για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου, είναι σημαντικό

Διάβασε Περισσότερα »

DON'T

miss out

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να έχεις όλα τα τελευταία νέα μας απευθείας στο inbox σου!